Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά αναμονή μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με όρους αντεπίθεσης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

«Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ενωση, επικαλούμενοι τα "ελλείμματα" που δημιούργησαν οι πολιτικές τους, ετοιμάζουν νέους πιο σκληρούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Το προηγούμενο διάστημα πριν και μετά τις εκλογές προετοίμασαν το έδαφος μέσα από το δικομματικό καυγά τους για να χτυπήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, συνολικά το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Πρόνοιας.

Το επόμενο διάστημα, με εργαλείο τον "κοινωνικό διάλογο", θα ενταθούν οι πιέσεις για νέες ανατροπές:

  • Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, με τη θέσπιση ενός γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες και στην επέκταση στα 67, 68 για όλους με την αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και κινήτρων παραμονής.
  • Τσάκισμα των συντάξεων με ενιαία μέθοδο υπολογισμού τους, προώθηση της προνοιακής σύνταξης με ενίσχυση των Επαγγελματικών Ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης.
  • Απαλλαγή εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Δημιουργία ενιαίου φορέα υγείας με σταδιακή σύγκλιση προς τα κάτω και την παραπέρα επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων με δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προνοιακή φροντίδα.
  • Αποχαρακτηρισμός Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων μέσω της επικαιροποίησης.
  • Τζογάρισμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων.
  • Συνέχεια της κλοπής στη διαδοχική ασφάλιση μέσω ενός ανταποδοτικότερου συστήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά αναμονή, δεν πρέπει να δώσουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν βαριές ευθύνες για τη συμμετοχή τους στο διάλογο - απάτη. Οχι μόνο συμφωνούν με την αντεργατική πολιτική, όχι μόνο τη συνδιαμορφώνουν, κυρίως μπαίνουν μπροστά για την υλοποίησή της.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντησή τους με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η απόκρουση των αντιδραστικών αλλαγών, το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και στην προκειμένη περίπτωση δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, συνδυασμένα με την πάλη ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, για πλήρη και σταθερή εργασία.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με όρους αντεπίθεσης, με όρους διεκδίκησης αιτημάτων που να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επανάπαυσης.

Καμιά συμμετοχή στον προσχηματικό "διάλογο" για το Ασφαλιστικό.

Αμεση κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για σύγχρονα δικαιώματα, με γραμμή πάλης αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική εφ' όλης της ύλης. Αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Λισαβόνας, που κουκουλώνουν τον ταξικό χαρακτήρα της ΕΕ και καλλιεργούν αυταπάτες.

Ολες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης ήρθαν σαν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών αναμετρήσεων. Αυτό μας λέει ότι και σήμερα η διατήρηση και η διεύρυνσή τους θα είναι αποτέλεσμα σκληρών ταξικών αναμετρήσεων.

Είμαστε αισιόδοξοι. Εχουμε τη θέληση, αλλά και τη δύναμη να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ