Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Σαρώνουν 8ωρο και σταθερή εργασία

Με τη στήριξη της πλειοψηφίας του ΠΑΣΕΝΤ

Τη σφοδρότητα με την οποία το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου σηματοδοτούν οι εξελίξεις στο ναυτικό πρακτορείο εμπορευματοκιβωτίων «ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΚΟ». Από τις 2 Μάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μειώνεται κατά δύο ώρες με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών το ωράριο για 10 υπαλλήλους από τους 38.

Ακόμα, στη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς κοντέινερς «ΖΙΜ» απολύθηκαν χτες 4 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια. Η ίδια εταιρία από τον Ιούνη μέχρι τις 31 Δεκέμβρη είχε μειώσει το ωράριο στο προσωπικό κατά μισή ώρα με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών και είχε απολύσει 6 εργαζόμενους.

Στην εταιρία «CHINA» που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και τις μεταφορές από την 1η Γενάρη άρχισαν διαθεσιμότητες εκ περιτροπής των υπαλλήλων.

Απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες παραμένουν οι υπάλληλοι της εταιρείας «GA FERRIES» του εφοπλιστή Αγούδημου.

Ταγμένη στο πλευρό των εφοπλιστών είναι και η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη διοίκηση του κλαδικού σωματείου των ναυτιλιακών υπαλλήλων (ΠΑΣΕΝΤ). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στις «Μινωικές», ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του προέδρου του κλαδικού σωματείου Θ. Βασιλόπουλου, στέλεχος της «Αυτόνομης Παρέμβασης», στη διαπραγματευτική συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των «Μινωικών» για την επιχειρησιακή Σύμβαση - η οποία πάντα υπογραφόταν με παραπάνω ποσοστά αυξήσεων από την κλαδική - έφτασε να προτείνει ο ίδιος ως και μηδενικές αυξήσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ