Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στην Αθήνα το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο

Ολοκληρώθηκε προχτές η συνεδρίαση του συμβουλίου της ΠΣΟ στο Βιετνάμ, που αποφάσισε το επόμενο συνέδριο να φιλοξενηθεί από το ΠΑΜΕ

Δυναμώνει η συντονισμένη δράση της ΠΣΟ (φωτ. από κοινή κινητοποίηση ΠΑΜΕ - ΠΣΟ τον περσινό Απρίλη)
Δυναμώνει η συντονισμένη δράση της ΠΣΟ (φωτ. από κοινή κινητοποίηση ΠΑΜΕ - ΠΣΟ τον περσινό Απρίλη)
Ολοκληρώθηκε προχτές στην ιστορική και ηρωική πόλη του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ η συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Τα 35 μέλη του Προεδρείου από 23 χώρες και των πέντε ηπείρων αποφάσισαν το 16οΠαγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο να γίνει στην Αθήνα τον Απρίλη του 2011.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, διατύπωσε την πρόταση για την επιλογή της Αθήνας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου η παρουσία και η δράση του ΠΑΜΕ, η συσσωρευμένη πείρα του στην ταξική πάλη και ο βαθιά διεθνιστικός του χαρακτήρας. Επιπλέον εγγύηση αποτελεί το ότι η πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης της Ελλάδας, που διακρίνεται για τη μαχητικότητα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της, ακολουθεί και πορεύεται με βάση τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού».

Την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ στήριξαν οι πρόεδροι όλων των μεγάλων οργανώσεων. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιετνάμ με 6 εκατ. μέλη, Νταν Νγκογκ Τουνγκ, τόνισε πως «η Αθήνα μπορεί να οργανώσει ένα πολύ καλό Συνέδριο, που θα αναδείξει τα βήματα προόδου που κάνει η ΠΣΟ στα τελευταία 4 χρόνια». Ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, με 2,5 εκατομμύρια μέλη, Σαλβαδόρ Βαλντές, σημείωσε: «Εμπιστευόμαστε τους Ελληνες κομμουνιστές και την εργατική τάξη. Στηρίζουμε την επιλογή της Αθήνας». Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Συρίας με 1,5 εκατομμύριο μέλη, Σαμπάν Αζούζ, υπογράμμισε το γεγονός ότι «μετά από δύο δεκαετίες δυσκολιών η ΠΣΟ ξαναπατά πόδι στην Ευρώπη. Είναι θετικό βήμα να γίνει το 16οΣυνέδριο στην Ελλάδα, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιτυχία του».

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και συνδικάτα της Ινδίας που εκπροσωπούν στην ΠΣΟ πάνω από 12 εκατομμύρια μέλη, συνδικάτα από την Αφρική, τη Βραζιλία, το Περού κλπ. Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ Κύπρου, Πάμπης Κυρίτσης, με θέρμη τοποθετήθηκε υπέρ της πραγματοποίησης του 16ουΣυνεδρίου στην Αθήνα δίνοντας έμφαση στο τι μπορεί να σηματοδοτήσει αυτή η επιλογή.

Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί να παρευρεθεί και το ΠΑΜΕ το οποίο εκπροσώπησε ο Γιώργος Ποντικός και που στην ομιλία του παρουσίασε τα οργανωτικά μέτρα που θα πάρει το ΠΑΜΕ για την επιτυχία του Συνεδρίου. Πολλά χειροκροτήματα απέσπασε στο σημείο της ομιλίας που είπε ότι «θα στηριχτούμε στους Ελληνες εργάτες, θα οργανώσουμε πλατιά καμπάνια για την οικονομική στήριξη του Συνεδρίου από την ίδια την εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ