Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κλιμακώνουν με νέα απεργία

Προϋπόθεση για την επιτυχία της, η απομόνωση της συμβιβασμένης ηγεσίας

Σε νέα απεργία προχωρούν μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Μάρτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με απόφαση που πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Την ημερομηνία της απεργίας θα καταλήξει την ερχόμενη Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Καθώς η κυβέρνηση απειλεί να σαρώσει κάθε δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση, να της δώσουν το περιεχόμενο που απαιτεί η υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών τους, να απομονώσουν τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που λειτουργεί ως κυματοθραύστης των αγωνιστικών διαθέσεων και της πάλης των εργαζομένων. Αυτό αποδείχθηκε και στην πρόσφατη απεργία (όταν μαζί με τη ΓΣΕΕ καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κυβέρνηση έναντι των πιέσεων των διεθνών αγορών), αλλά και χτες. Οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της οργάνωσης της απεργίας χωρίς αναμονή, κόντρα σε κάθε επανάπαυση και με αιτήματα που στηρίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ απέφευγαν ακόμα και να ορίσουν συγκεκριμένο χρόνο διεξαγωγής της.

Οι ταξικές δυνάμεις επισήμαναν ότι «εκείνο που προέχει είναι η συνέχιση και ένταση των αγώνων, η συντονισμένη εργατική αντεπίθεση ενάντια στα ακραία βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα, ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση του μαύρου μπλοκ κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιχειρεί να σαρώσει κάθε δικαίωμα και εργατική κατάκτηση», όπως ξεκαθαρίζει και το ΠΑΜΕ σε χτεσινή του ανακοίνωση. Η συνεπής στάση των ταξικών δυνάμεων «ενόχλησε κάποιες ομάδες που με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στέλεχος της ΠΑΣΚ Μπαλασόπουλο μεθοδευμένα και καθοδηγημένα, προπηλάκισαν το στέλεχος του ΠΑΜΕ Μπάμπη Βορτελίνο», επίθεση που έρχεται ως συνέχεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων δήμου Πετρούπολης, όταν προσπάθησαν να τη διαλύσουν, ώστε να μην πάρει απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων. Τη στάση των στελεχών αυτών κατήγγειλε η γενική συνέλευση με ομόφωνη απόφασή της.

«Οι εργαζόμενοι, μέσα από τους αναγκαίους ταξικούς δυναμικούς αγώνες, θα πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες αντεργατικές μεθοδεύσεις και να περιθωριοποιήσουν όλους αυτούς που βάζουν πάνω από το γενικό συμφέρον των εργαζομένων, τα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα. Την απάντησή τους θα την πάρουν στους δρόμους του αγώνα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ