Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ» - ΛΑΡΙΣΑ
«Μποναμάς» απολύσεων!

Στην απόλυση 12 εργαζομένων προχώρησε, παραμονές Χριστουγέννων, η εργοδοσία της επιχείρησης κεραμοποιίας «Αλφα Κεράμικα», που εδρεύει στη Λάρισα, απειλώντας ότι την ίδια τύχη θα έχουν άλλοι 60 εργαζόμενοι, από τους 130 που απασχολεί συνολικά το εργοστάσιο. Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τις απολύσεις είναι ο «αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει στον κλάδο», επικαλούμενη το γεγονός ότι η ανταγωνίστρια επιχείρηση «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» καίει ΠΕΤ-ΚΟΚ - πρόκειται για επικίνδυνο τοξικό υλικό - που είναι φθηνότερη καύσιμη ύλη απ' αυτή που καίει η «Αλφα Κεράμικα».

Βεβαίως, πρόκειται για ένα επιχείρημα που προκαλεί ιδιαίτερα και καταδεικνύει ότι στο βωμό της εργοδοτικής ασυδοσίας και του «σκυλοφαγώματος» των μεγαλοεπιχειρηματιών για το ποιος θα έχει μεγαλύτερα κέρδη θυσιάζονται, αφενός, οι εργαζόμενοι και, αφετέρου, η δημόσια υγεία. Και η ευθύνη βρίσκεται, βεβαίως, στην κυβερνητική πολιτική που στηρίζει τέτοιου είδους τακτικές και πρακτικές της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Η είδηση της απόλυσης των 12 εργαζομένων στην επιχείρηση «Αλφα Κεράμικα» προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αντιπροσωπεία της οποία βρέθηκε χτες στο εργοστάσιο εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους απολυμένους εργάτες και διαμηνύοντας την απόφασή της να οργανώσει δυναμικές κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μη γίνει καμία άλλη. Σ' αυτή την κατεύθυνση συγκαλείται σήμερα γενική συνέλευση των εργαζομένων του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ