Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ως εδώ και μη παρέκει!

Δυναμική και μαχητική η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα διαδήλωσαν και χτες οι συνταξιούχοι, απαιτώντας όσα τους «αρπάζει» η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ
Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα διαδήλωσαν και χτες οι συνταξιούχοι, απαιτώντας όσα τους «αρπάζει» η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ
«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»! «Με μισό κουλούρι δε μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που κυβερνάτε»! Με τη μαχητικότητα που χαρακτηρίζει κάθε τους κινητοποίηση, οι συνταξιούχοι της Αθήνας ύστερα από κοινό κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου, κατέβηκαν και χτες στο δρόμο, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους (κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, επίδομα θέρμανσης κ.ά.).

Οι απόμαχοι της δουλιάς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Διαμ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στις νέες αντεργατικές προτάσεις που εντελώς απροσχημάτιστα πρόβαλε ο ΣΕΒ, αποθρασυμένος από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν δυναμικά μέχρι το Σύνταγμα, παρά την παγωνιά και χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα: «Ανθρώπινες συντάξεις και φάρμακα φτηνά, αυτά ζητούν τα γηρατειά»! «Ολα τα ταμεία τα 'χτισε η γενιά μας, κληρονομιά θα μείνουν στα εγγόνια, στα παιδιά μας»! «Η πλουτοκρατία τα θέλει όλα δικά της, γι' αυτό φροντίζουν Κωστάκης και Γιωργάκης»! Φτάνοντας στη Βουλή, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών επέδωσε ψήφισμα σε αντιπροσωπεία των κομμάτων της Βουλής.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε χτες, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντεργατικό - αντισυνταξιουχικό κρατικό προϋπολογισμό του 2006. Οι συνταξιούχοι κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ