Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σταθερά στο «τιμόνι» οι ταξικές δυνάμεις

Την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν ξανά τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στο «τιμόνι» του σωματείου τους, ενισχυμένη και με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς καταλαμβάνει και τις 17 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, οι δυνάμεις της ΔΑΣ καταλαμβάνουν τις 18 θέσεις των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία, αλλά και τις 18 θέσεις των αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σημαντικό είναι πως η συμμετοχή στις εκλογές σημείωσε αύξηση (φέτος ψήφισαν 1.325 άτομα, ενώ στις προηγούμενες είχαν ψηφίσει 1.294) παρά τις δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες. Απαντώντας στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αλλά και της αντεργατικής επίθεσης που εξαπολύουν εναντίον τους βιομήχανοι, ΕΕ και κυβέρνηση, με τη συνενοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι εργάτες κι οι εργάτριες του κλάδου έδειξαν μέσα από τις εκλογές ότι αναγνωρίζουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ το ρόλο του αληθινού υποστηρικτή των συμφερόντων τους, ενισχύοντας τα ταξικά χαρακτηριστικά του σωματείου τους.

Στη ΣΕΞ ΦΟΡΜ

Να πάρουν δυναμικά μέτρα, ώστε να ενισχύσουν τον αγώνα τους, αποφάσισαν στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση οι εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, οι οποίες συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας εδώ και τέσσερις μήνες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη συνέλευση καταδικάστηκε η ένταση της αντεργατικής επίθεσης που ετοιμάζουν οι εργοδότες, επιδιώκοντας την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ