Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΕΚΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ «ESTI AE»
Ετοιμάζει «λουκέτο»

Αφού για χρόνια λεηλάτησε τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοσία θέλει τώρα να τους πετάξει στο δρόμο

Λουκέτο στην επιχείρηση πλεκτού ενδύματος «ESTI ΑΕ» στο Μαυροδένδρι Βέροιας φαίνεται να ετοιμάζεται να βάλει η εργοδοσία «Σ. Ταχματζίδης ΑΕΒΕ», που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη δραστηριοποιείται στα Σκόπια. Στο δρόμο και απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι 35 εργαζόμενοι που απασχολούσε, τους οποίους η εργοδοσία κάλεσε να συναινέσουν στο κλείσιμο του εργοστασίου και τις ομαδικές απολύσεις. Μάλιστα η ίδια η εργοδοσία προκάλεσε συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στις διαβουλεύσεις που προβλέπονται από το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το λουκέτο με το τέλος του προηγούμενου χρόνου και ενώ ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα Νοέμβρη και Δεκέμβρη, το δώρο Χριστουγέννων καθώς και το υπόλοιπο άδειας που τους χρωστούσε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η εργοδοσία τους έκλεβε δεδουλευμένα και ένσημα, αφού τους πλήρωνε λιγότερα από όσα στην πραγματικότητα υπέγραφαν ότι εισέπρατταν, δεν τους πλήρωνε την υπερωριακή εργασία, τα νυχτερινά και την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τους κολλούσε σταθερά 25 ένσημα το μήνα, λιγότερα δηλαδή από όσα εργάζονταν πραγματικά. Την επόμενη βδομάδα έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι κινδυνεύουν να χάσουν όσα ήδη τους οφείλει αλλά και την αποζημίωση της απόλυσης.

Με τους εργάτες της επιχείρησης συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σάκης Τσίτσης. Τους κάλεσε αγωνιστικά να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει και συντονισμένα με τους άλλους απολυμένους του κλάδου να παλέψουν για το δικαίωμα στην πλήρη και στη σταθερή εργασία, να απαιτήσουν μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ