Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
Χρωστά δεδουλευμένα 3,5 μηνών

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα

Με τα παιδιά τους διαδήλωσαν (φωτ.) την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στον Καριπίδη, στην Αθήνα
Με τα παιδιά τους διαδήλωσαν (φωτ.) την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στον Καριπίδη, στην Αθήνα
Παιχνίδια στις πλάτες των εργατών περικλείει το φιρμάνι για παράταση της μη λειτουργίας του εργοστασίου μετά τις γιορτές που εξάγγειλε η εργοδοσία της ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ στα Γιάννενα. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της εταιρείας εξακολουθεί - για ακόμη μια φορά - να κρατά απλήρωτους τους εργάτες για 3,5 μήνες, οι οποίοι από χτες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Η εργοδοσία έχει αθετήσει όσα συμφώνησε με τους εργαζόμενους κάτω από τον επίμονο και πολυήμερο αγώνα που έδωσαν (το καλοκαίρι, μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη) για να καταβάλλει όσα δεδουλευμένα χρωστούσε. Διαμήνυσε ότι το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό μέχρι και την Κυριακή, χωρίς να δοθούν παραπέρα εξηγήσεις. Στη συνάντηση μάλιστα με τη συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων εκπρόσωπος της εργοδοσίας έκανε λόγο για πληρωμή του τακτικού μισθού κάθε δυο μήνες, ενώ μίλησε ακόμα και για απολύσεις. Πληροφορίες δε που διέρρευσαν προς τους εργαζόμενους κάνουν λόγο για μεταβίβαση των μετοχών και αλλαγή της ιδιοκτησίας του εργοστασίου.

Ανεξάρτητα από τα όποια σενάρια, τους κρυφούς και φανερούς στόχους και επιδιώξεις της εργοδοσίας το μόνο σίγουρο που προτάσσουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι της ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ είναι πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του κόπου και του ιδρώτα, του δικαιώματός τους στην εργασία.

Το έχουν αποδείξει έμπρακτα, άλλωστε, με το μπαράζ των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων που δίνουν εδώ και ένα χρόνο μέσα και έξω από το εργοστάσιο, μαζί με το ταξικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπάλληλων, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ κόντρα στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, να αποδεχθούν οποιεσδήποτε πρακτικές και μαγειρέματα που αναπτύσσονται στο φόντο της όξυνσης του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Στο μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Καριπίδη και στο Βοτανικό Αττικής, καθώς η εργοδοσία χρωστά μέχρι και 8.000 ευρώ στον καθένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ