Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Οι λαοί που αντιστέκονται, νικούν!

Δυο λαοί που βρίσκονται στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών πυρών, ο παλαιστινιακός και ο λιβανέζικος, έστειλαν χτες μήνυμα συνέχισης και ενδυνάμωσης της αντίστασης από το «Ρινγκ της Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης των Λαών».

Ανοίγοντας τη συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Η νεολαία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό», ο Κ. Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπογράμμισε ότι αφού ο ιμπεριαλισμός δεν κατάφερε να «σπάσει» τη λαϊκή αντίσταση, στέλνει «ειρηνευτικές αποστολές» για να προωθήσουν τα συμφέροντά του στη Μ. Ανατολή.

Στο ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε ο ιμπεριαλισμός στη Μ. Ανατολή από το λιβανέζικο λαό αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Ενωσης Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, ενώ στη συνέχεια εξήγησε στους ακροατές πόσο σκληρά δουλεύουν όλοι οι σύντροφοι στο Λίβανο για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και την ψυχολογική στήριξη του λαού. Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, ότι τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή - από το Ιράκ, την Παλαιστίνη, μέχρι το Λίβανο - καταρρέουν και μόνη αιτία είναι η άκαμπτη, παλλαϊκή αντίσταση που συνάντησε. «Εχουν καταφέρει αυτοί οι λαοί με τα χέρια τους, με το ίδιο το αίμα τους να γράψουν την ιστορία τους», είπε χαρακτηριστικά. Κι αυτό είναι μάθημα για όλους τους λαούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ