Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ζήτησε δηλώσεις νομιμότητας των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στην ΕΕ

Επιστολή-απάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τους ευρωβουλευτές της GUE/NGL

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) αυτοαποκαλύπτει αυτό που πραγματικά είναι. Ενα κόμμα με βασικό σκοπό του, να ενσωματώσει το ευρωπαϊκό κομμουνιστικό και εργατικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ανάλογα μέσα. Ούτε λίγο- ούτε πολύ, διακίνησε έγγραφο σε όλους τους ευρωβουλευτές της ομάδας GUE/NGL, στην οποία ανήκουν και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας τους να κάνουν έγγραφη δήλωση ότι «υποστηρίζουν το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και θέλουν να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στις λίστες των βουλευτών που είναι σ' αυτό το κόμμα»!!! Στα έγγραφα περιλαμβανόταν τυπωμένο και το όνομα του ευρωβουλευτή στον οποίο απευθυνόταν και εκκρεμούσε μόνο η ιδιόχειρη υπογραφή του. Εκκρεμούσε δηλαδή η υπογραφή από μέρους του ευρωβουλευτή της δήλωσης νομιμότητας προς την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση της εκμετάλλευσης των λαών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, Θ. Παφίλης, Γ. Τούσσας, μέλη της ΚΕ του Κόμματος, όταν πήραν στα χέρια τους το εν λόγω απαράδεχτο έγγραφο, απέστειλαν αμέσως επιστολή προς τους ευρωβουλευτές της GUE/NGL, ενάντια σ' αυτή τη δήλωση νομιμοφροσύνης προς την ΕΕ. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με προσωπικές επιστολές που έστειλε προς τους τρεις ευρωβουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ ζητά να κάνουμε έγγραφη δήλωση ότι "ως ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουμε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και θέλουμε να εμφανιζόμαστε εγγεγραμμένοι στις λίστες των βουλευτών που είναι σ' αυτό το κόμμα"(!!!), ενώ οι θέσεις και η στάση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο σχηματισμό είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί σε όλα τα κόμματα. Γι' αυτό θεωρούμε απαράδεκτο ότι το ΚΕΑ διακινεί έγγραφα στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη μας.

Το "Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" παραβιάζει κατάφωρα τη θεμελιακή αρχή της ισοτιμίας, του σεβασμού, της κυριαρχίας και της μη επέμβασης στα εσωτερικά των κομμάτων.

Στην ουσία, το ΚΕΑ ζητά από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να κάνουν δηλώσεις νομιμότητας υπέρ της ΕΕ και του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Δηλαδή να έρθουν σε αντίθεση με το Πρόγραμμα και την πολιτική του ΚΚΕ για την ΕΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ, οι αγωνιστές του, σε όλη την ιστορική του διαδρομή, υπερασπίστηκαν και συνεχίζουν την πάλη τους για τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί αναγκαίο να υπενθυμίσει ότι η δημιουργία της GUE/NGL βασίζεται στη συνομοσπονδιακή μορφή και αυτή πρέπει να είναι σεβαστή, σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ