Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Κάτι απλό

Λέμε να συγκρατηθούμε λιγάκι τώρα, γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θέλουμε δε θέλουμε, όλο και κάτι περισσότερο θα φάμε. Λέμε, λοιπόν, να κάνουμε ένα λευκό πιλάφι με σάλτσα αυγολέμονο. Εάν και εσείς συμφωνείτε, τότε ακούστε τι θα χρειαστούμε:

4 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι, 9 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος. Για τη σάλτσα: 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, 4 κουταλιές κοφτές βούτυρο ή φυτίνη, 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι, μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο φρέσκο, ένα φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο), τρεις κρόκοι αυγών και χυμός λεμονιού.

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση. Πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στο ζωμό και το ανακατεύουμε με πιρούνι. Επειτα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να γίνει σπειρωτό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, θα βάλουμε το βούτυρο να λιώσει. Θα προσθέσουμε ένα φλιτζάνι ζωμό καυτό και θα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει μερικές βράσεις και να γίνει σαν αραιή κρέμα. Τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα στη σάλτσα. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα να δέσει. Οταν δέσει, την τραβάμε από τη φωτιά, ενώ προσθέτουμε το βούτυρο και το μισό τυρί. Το φορμάρουμε, το σερβίρουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπό τυρί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ