Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Νομοσχέδιο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που είχε ξεκινήσει και εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την υλοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΔΕΗ, η «Αγωνιστική Συνεργασία».

Το νομοσχέδιο αυτό, τονίζει, εντάσσεται στο λεγόμενο Εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας. Προκειμένου να περάσουν τα αντεργατικά τους σχέδια αναγορεύουν τα κέρδη των επιχειρήσεων σε δήθεν «εθνικό συμφέρον», για το οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που βοηθούν στον εγκλωβισμό των εργαζομένων συνδέοντας την τύχη τους με τα κέρδη των επιχειρήσεων. Παρά τις όποιες διαφωνίες τους για το νομοσχέδιο δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στη λειτουργία των επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η συμβιβασμένη πλειοψηφία -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ) - στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παρότι γνώριζε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, περιορίστηκε σε φραστική καταδίκη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», μόνη απάντηση είναι η συσπείρωση και η πάλη των εργαζομένων με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σημερινές τους ανάγκες. Από τα ίδια τα πράγματα μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών, για ενίσχυση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 14 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ