Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΡΓΟΣΕ»
«Εκπαραθύρωσαν» τον διευθύνοντα σύμβουλο

Παρελθόν από την ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση όλων των σιδηροδρομικών έργων, προϋπολογισμού πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είναι από χτες ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ διευθύνων σύμβουλος Βασ. Νικολετόπουλος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, ο Βασ. Νικολετόπουλος «υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην εταιρία κάνουν λόγο για ένα ακόμα «εξιλαστήριο θύμα», στη σύγκρουση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για τη νομή της «πίτας» των σιδηροδρομικών έργων.

Υπενθυμίζεται ότι για τα έργα και τις προμήθειες στο νευραλγικό τομέα του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, διαγκωνίζονται μεγάλα συμφέροντα, ελληνικά και ξένα. Επακόλουθο αυτής της σύγκρουσης συμφερόντων είναι και οι τακτικές «εκπαραθυρώσεις» διοικητών Οργανισμών και Επιχειρήσεων που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών. Μέχρι σήμερα έχουν «καρατομηθεί» οι διορισθέντες από τη «νέα διακυβέρνηση» της ΝΔ, διευθύνοντες σύμβουλοι στην «Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων» (ΕΘΕΛ), στον ΕΛΤΑ, στους ΗΣΑΠ και στην εταιρία ΤΡΑΜ ΑΕ, ο πρόεδρος του ΟΣΕ και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και έπεται συνέχεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ