Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Προωθείται το «στήσιμο» της δουλιάς

Τη διαβεβαίωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την οικονομική και τεχνική συνδρομή της λειτουργίας στην Αθήνα του Ρυθμιστικού Συμβουλίου της ενεργειακής αγοράς ΝΑ Ευρώπης - όπως προβλέπει και η σχετική Συνθήκη - έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης, στην υπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες στη Σόφια μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών και αρχών. Εξάλλου, από την κυβέρνηση, θεωρείται κατόρθωμα και δηλωτικό της ισχυρής θέσης της χώρας η τοποθέτηση του Συμβουλίου στην Ελλάδα! Είναι ένα ακόμη στοιχείο, που δείχνει ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με τους επιχειρηματικούς συσχετισμούς και δεν έχει καμία σχέση με την παροχή φτηνών και καλών υπηρεσιών Ενέργειας στους λαούς της περιοχής, κάτι που «ο κόσμος το 'χει βούκινο κι αυτοί κρυφό καμάρι».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Α. Πίλμπαγκς, ο επίτροπος Ενέργειας και Μεταφορών της ΕΕ, ο οποίος, μάλιστα, εξέφρασε και ...«ενθουσιασμό», αυτό αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Ανάπτυξης, για την ...«αποτελεσματικότητα της Νέας Διακυβέρνησης στον τομέα της Ενέργειας», αφού ενημερώθηκε για τους νόμους «απελευθέρωσης» των αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, που πρόσφατα προώθησε η κυβέρνηση. Ο επίτροπος έδωσε έμφαση στη σημασία της Συνθήκης για την ΕΕ και εξέφρασε την πρόθεσή της να επενδύσει πάνω από 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2012. Ενα ποσό που θα πάει στις τσέπες των επιχειρήσεων, που θα «βοηθήσουν» για τη διασφάλισης ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη...

Το Μάη του 2006 θα γίνει στην Αθήνα και το πρώτο ρυθμιστικό φόρουμ, που προβλέπει η Συνθήκη, ενώ η Ελλάδα θα κληθεί να φιλοξενήσει και μια συνάντηση με επιχειρήσεις. Υπό σχεδιασμό βρίσκεται και το Περιφερειακό Ταμείο για χρηματοδοτήσεις σχεδίων υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ