Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ
Στην τελική ευθεία

ΛΑ ΠΑΣ.--

Την Κυριακή οι Βολιβιανοί καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό των μεταβατικών κυβερνήσεων και να κρίνουν όχι μόνο ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος, αλλά ίσως και την πορεία της πολύπαθης χωράς.

Φαβορί των εκλογών ο υποψήφιος του «Κινήματος για το Σοσιαλισμό» (MAS) Εβο Μοράλες που άνευ απροόπτου και νοθείας θα αποσπάσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Στόχος του η εκλογή από τον πρώτο γύρο, ώστε να αποφύγει τυχόν ετερόκλητες συμμαχίες όπως και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, που για ελάχιστες ψήφους έχασε. Από τις προηγούμενες εκλογές βέβαια έχουν μεσολαβήσει δύο εξεγέρσεις, που ανέτρεψαν προέδρους και ο Μοράλες ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Κύριος αντίπαλός του ο επιχειρηματίας Χόρχε Κιρόγκα, του Κόμματος «Μπορούμε» («Podemos»), τον οποίο ο Βάλτερ Τσάβες, εκπρόσωπος του MAS, καταγγέλλει για προσπάθεια... μαγειρέματος του εκλογικού αποτελέσματος.

Τυχαία τάχα οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μοράλες ως «ναρκέμπορο»; Ενώ οι δυνάμεις τους είναι επί ποδός πολέμου, στη βάση τους στην Παραγουάη στα σύνορα με τη Βολιβία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο ακόμη και για επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ