Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι επιχειρήσεις διεισδύουν ορμητικά στην εκπαίδευση

Είσαι «Μη κυβερνητική οργάνωση», είσαι επιχείρηση, είσαι «Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης»...;

Φτιάξε κι εσύ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία!

Η επίθεση του κεφαλαίου στην εκπαίδευση, με πρωταρχικό σκοπό τη χειραγώγηση των νεανικών συνειδήσεων, ξεκινάει από τα πρώτα βήματα των παιδιών στα νηπιαγωγεία και επεκτείνεται, διαρκώς εντεινόμενη, έως την ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Προγράμματα και υποπρογράμματα που υλοποιούνται από δημόσιους ή απευθείας από ιδιωτικούς φορείς και πολλά από αυτά εκπονούνται και συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ, πλασάρονται τις περισσότερες φορές «στα μουλωχτά» στα σχολεία, στα ΤΕΙ, στα πανεπιστήμια.

Κοινή συνισταμένη, όλων αυτών των προγραμμάτων και των «δράσεων», που συχνά φέρουν στους τίτλους τους έννοιες όπως «επιχειρηματικότητα», «ανταγωνιστικότητα» κλπ. ή άλλες φορές εμφανίζονται με δήθεν «κοινωνικό» μανδύα (π.χ. «ισότητα φύλων», αντιρατσιστικά, περιβαλλοντικά κλπ.), είναι ο στόχος να δημιουργήσουν στους νέους υποταγμένη συνείδηση. Πιο συγκεκριμένα, «διδάσκουν» την αντίληψη ότι ο καπιταλισμός είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα, ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου είναι προς το συμφέρον όλων, το «κοινό καλό», ότι οι επιχειρήσεις που ρουφούν το αίμα το εργατών έχουν δήθεν «κοινωνικό» πρόσωπο και παράγουν «κοινωνικό» έργο, ότι πρέπει να μας διακρίνει η «ευρωπαϊκή συνείδηση», η οποία εμπεριέχει όλα τα παραπάνω και συνδέεται παράλληλα με την εθελοντική απεμπόληση θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών, λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων...

Στις σχετικές αποκαλύψεις του «Ρ» το προηγούμενο διάστημα για τέτοια προγράμματα, που «τρέχουν» πιλοτικά σε κάποια ή γενικευμένα σε όλα τα σχολεία, έρχονται συνεχώς να προστεθούν νέα στοιχεία, που όλο και πιο έντονα επιβεβαιώνουν τους κοινούς στόχους αυτών των προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν την ανάγκη να εναντιωθεί σθεναρά απέναντί τους ένα ρωμαλέο κίνημα γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών κι εργαζομένων, να πετάξει τα ύπουλα προγράμματά τους στα σκουπίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ