Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
Δεκάδες νεκροί από τις βροχοπτώσεις

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-

Τους πρώτους 24 νεκρούς του θέρος μετρά η Γουατεμάλα, μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού, που πάντα εγκυμονεί άπειρους κινδύνους και καταστροφές για τους κατοίκους όλης σχεδόν της Κεντρικής Αμερικής αλλά και της Καραϊβικής, καθώς συνοδεύεται συνήθως από έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές βροχοπτώσεις και τυφώνα.

Περισσότεροι από 24 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη Γουατεμάλα λόγω των πολύ ισχυρών βροχών που σάρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά το διάστημα του προηγούμενου μήνα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αρωγής. Τα άσχημα νέα δε σταματούν εδώ, καθώς ήδη το Ινστιτούτο Σεισμολογίας, Μετεωρολογίας, Ηφαιστειολογίας και Υδρολογίας της χώρας, τόνισε πως αυτήν τη χρονιά θα πρέπει να αναμένονται και άλλες ραγδαίες βροχοπτώσεις, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε από τις 6 του Ιούνη τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης έπειτα από τις βροχοπτώσεις.

Εκτός των ανθρώπινων απωλειών, υπήρξαν και σοβαρές υλικές ζημιές. Κατέρρευσε ένα τμήμα της γέφυρας του Βιλιαλόμπος, νότια της πρωτευούσης, που αποτελεί μία από τις κυριότερες οδούς επικοινωνίας ανάμεσα στις δυτικές και νότιες ζώνες της χώρας. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Λούις Ράμπε, τουλάχιστον 11 άλλες γέφυρες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ