Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από ταξικά συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα για τις αντιδραστικές προτάσεις του ΣΕΒ και την υπονόμευση της κυριακάτικης αργίας

Την προκλητική πρόταση του ΣΕΒ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας. Στήριγμά τους οι μεγαλοβιομήχανοι, καταγγέλλει το ΕΚΛ, έχουν τις κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επιφυλακή και συστράτευση με το ΠΑΜΕ και το πλαίσιο διεκδικήσεών του και τονίζει: «Μόνο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θέλει και μπορεί να οργανώσει την εργατική αντεπίθεση».

Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για κατάργηση της Κυριακής αργίας και του ΣΕΒ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Κυβέρνηση και ΣΕΒ, επισημαίνει η Ομοσπονδία, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία εφαρμόζοντας κατά γράμμα την κατευθυντήρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Πολιτική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αγωνιστική απάντηση ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.

Την επίθεση της κυβέρνηση και των βιομηχάνων στα δικαιώματα των εργαζομένων καταγγέλλει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθηνών και Περιχώρων. «Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Είναι η μειοψηφία στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Οι ενωτικοί ταξικοί αγώνες θα φρενάρουν την αντεργατική κατρακύλα. Συσπείρωση στα συνδικάτα με το ΠΑΜΕ. Είναι η απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του ΣΕΒ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ