Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MARE NOSTRUM»
Στη «φωλιά» της εργοδοσίας

Μαζική παράσταση χτες με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Το δικαίωμα στη δουλιά δεν παζαρεύεται. Από τη χτεσινή εισβολή των εργαζομένων στην έδρα της πολυεθνικής «ΚλαμπΜεντιτερανέ»
Το δικαίωμα στη δουλιά δεν παζαρεύεται. Από τη χτεσινή εισβολή των εργαζομένων στην έδρα της πολυεθνικής «ΚλαμπΜεντιτερανέ»
Να «στριμώξουν» την εργοδοσία πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «MARE NOSTRUM» (Μάρε Νόστρουμ) μετά από αποφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα γραφεία της «ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» στη λεωφόρο Συγγρού. Προχωρώντας σε κατάληψη του χώρου, με μπροστάρη το σωματείο τους και το κλαδικό τους συνδικάτο, οι εργαζόμενοι έκαναν καθαρό ότι δεν παζαρεύουν τις δουλιές τους με αποτέλεσμα η εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει τα αιτήματά τους.

Αποκαλυπτική ήταν τόσο η προσωπάρχης όσο και η οικονομική διευθύντρια της πολυεθνικής στην Ελλάδα, που ομολόγησαν ότι... η «επιβίωση» της επιχείρησης επιβάλλει τις απολύσεις και ότι τα αιτήματα των εργαζομένων «δε συμφέρουν το ΚΛΑΜΠ»! «Ακριβώς, εσείς κοιτάτε τα κέρδη σας κι εμείς λέμε ότι υπερασπιζόμαστε τις δουλιές μας...» επέμειναν οι εργαζόμενοι. «Εμείς δίναμε ζωή στο ξενοδοχείο! Εγώ το καθάριζα, τα δικά μου χέρια έχουν πάθει τενοντίτιδα για να "βγάζω" όλα τα κρεβάτια» πρόσθεσε μια απ' αυτούς.

Οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι δεν είναι δική τους ευθύνη η παραμονή των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. «Δε θα παίζετε με τους εργαζόμενους, εδώ κρίνονται 103 σπίτια... Και δεν είμαστε μόνοι μας» τόνισαν οι συνδικαλιστές αναφερόμενοι στην αλληλεγγύη δεκάδων ακόμα συνδικάτων της Αθήνας.

Υπό την πίεση της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι της εταιρίας επικοινώνησαν με τα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης στη Γαλλία και ενημέρωσαν για τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων αλλά και για το ότι απαιτούν αμετάκλητα να μείνουν στις δουλιές τους, αρνούμενοι τις αποζημιώσεις - ψίχουλα που τους τάζουν. «Είναι 400 ευρώ και λένε να τα κάνουν 600, και νομίζουν ότι θα τα βγάλουμε έτσι πέρα», υπογράμμισε στο «Ρ» η Βασιλική Σπανού. Οταν μάλιστα «ο περισσότερος κόσμος που εργάζεται μέσα είναι κοντά σε σύνταξη» κι ο εφιάλτης της ανεργίας γίνεται ακόμα πιο απειλητικός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ