Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Εξωραϊσμός χωρίς αντίκρισμα

Οριστικοποιήθηκε η προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου

Την έγκριση του πρωθυπουργού για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006 πήρε ο υπουργός Υγείας στη χτεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δεν αναφέρθηκε σε οικονομικά μεγέθη, ούτε στα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ.

Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και «χτενίζεται» απ' την Ομάδα Διοίκησης Εργου (ΟΔΕ) με συντονιστή τον Μποδοσάκη Μερκούρη και θα παραδοθεί στον υπουργό Υγείας μέσα στις γιορτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνεδριάσεις της ΟΔΕ έγιναν εκτιμήσεις ότι ένα σύστημα ΠΦΥ στην τελική του μορφή χρειάζεται 4.000 οικογενειακούς γιατρούς και 350.000 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τις αμοιβές τους. Οι οικογενειακοί γιατροί δε θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αμοιβές τους θα είναι συνδυασμός ενός μόνιμου μισθού - θα καλύπτει το ένα τρίτο των συνολικών αποδοχών τους - ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι συνάρτηση της λίστας των ατόμων που θα έχουν υπό την εποπτεία τους.

«Βροχή» τα πορίσματα

Εξάλλου, μετά το πόρισμα για το Δρομοκαΐτειο, το υπουργείο Υγείας έδωσε χτες στη δημοσιότητα και το τελικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για τη χορήγηση ψευδών πιστοποιητικών υγείας σε αλλοδαπούς στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Από τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις συμπεραίνεται ότι ο «ιατρός αναπληρωτής καθηγητής κ. Ι. Διαμαντής μεθόδευσε και εφάρμοσε παράνομη και παράτυπη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών υγείας σε αλλοδαπούς παρ' όλη τη συμμετοχή του ως συντονιστή στη νόμιμη για το σκοπό αυτό, λειτουργία του νοσοκομείου» αναφέρεται στο πόρισμα και τονίζεται: Η παρακράτηση απ' τον παραπάνω γιατρό «χρηματικών ποσών του νοσοκομείου είναι πράξη παράνομη».

Σε ό,τι αφορά τη δικηγόρο, η οποία συνεργαζόταν με τον παραπάνω γιατρό, δεν έδωσε κατάθεση καθώς οι επιθεωρητές δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν. «Τα στοιχεία της δικηγόρου που μας ανέφερε ο γιατρός στην κατάθεσή του είναι μάλλον ανακριβή, αφού οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς μας απάντησαν τη μη αναγνώρισή της ως μέλους τους», αναφέρουν οι Επιθεωρητές των υπηρεσιών υγείας.

Το πόρισμα στάλθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών - για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης του γιατρού - και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνεται το πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ (2013-12-07 00:00:00.0)
Νέα κύματα «κινητικότητας» σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ (2013-10-19 00:00:00.0)
Κι άλλη αντιδραστική πρόταση για την ΠΦΥ (2013-10-09 00:00:00.0)
Πιλότος δικτύωσης με την εμπορευματοποίηση (2010-10-27 00:00:00.0)
Σταθερά βήματα στην εμπορευματοποίηση (2005-02-15 00:00:00.0)
Εφημερία με ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια (1998-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ