Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΡΦΑΝΟΥ
Μέτρα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης

Την απόφασή τους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό σαν προϊόν και επιχείρηση, επαναβεβαίωσαν και κατά τη χτεσινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού, Κ. Καραμανλής, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γ. Ορφανό. Στην ίδια γραμμή με τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου (και εν γένει του αθλητισμού), η ΝΔ λαμβάνει μέτρα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης κάθε «σπιθαμής».

Οι δύο πολιτικοί εξέτασαν την πορεία υλοποίησης της πολιτικής τους και παρουσιάζονται ικανοποιημένοι, όπως φυσικά και οι επιχειρηματίες. Ασχολήθηκαν με τις προτάσεις αναδόμησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε αυτό να εξωραϊστεί και να γίνει περισσότερο κερδοφόρο, για τους διαχειριστές του. Και βάζουν στην τελική ευθεία τη διεύρυνση του τζόγου - με την είσοδο και των ελληνικών αγώνων στο «στοίχημα» - αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, «ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ τη Δευτέρα και επανέρχεται σε μας για την τελική υπογραφή. Πολύ σύντομα θα υπογράψουμε». Προσθέτοντας ότι λόγω προθεσμιών, η εφαρμογή θα ξεκινήσει μετά τον Γενάρη. Ακόμα μίλησε για βελτίωση των οικονομικών: «Τα χρέη μας λιγοστεύουν με συνετή διαχείριση. Κλείνοντας τη χρονιά πρέπει να πούμε, ότι δεν οφείλουμε τίποτα για το 2004 και 2005. Επιπλέον έχουμε εξοφλήσει χρέη 70 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το παρελθόν, 2001, 2002 και 2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ