Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ στον «πολιτισμό» του κεφαλαίου!

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με αφορμή την έναρξη της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Πάτρα 2006»

Τη «φιέστα» των «εργολάβων» του πολιτισμού, την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», που αποτελεί ένα από τα «γρανάζια» εφαρμογής της αντιδραστικής πολιτιστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η οποία ξεκινά σε λίγες μέρες στην Πάτρα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «ΟΧΙ στην πολιτιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του κεφαλαίου και των πολυεθνικών - Αγωνιστική συσπείρωση για την ανάπτυξη του λαϊκού πολιτισμού, της προοδευτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας», σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Αποκαλύπτεται με πάταγο ότι οι μεγάλες προσδοκίες που συστηματικά καλλιεργούνται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για μεγάλα έργα, για επενδύσεις, για χιλιάδες θέσεις εργασίας, αποτελούν ένα άθλιο προπαγανδιστικό τρικ». «Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με στόχο να συσκοτίσουν το γεγονός ότι από τη διοργάνωση της "Πολιτιστικής" θα κερδίσουν οι εργολάβοι, οι ατζέντηδες της τέχνης, οι χορηγοί, οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι και θα πληρώσει ακριβά το μάρμαρο πάλι ο λαός».

Υπογραμμίζεται επίσης: «Ο καυγάς που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γίνεται στη βάση της ηχηρής διάψευσης των ψεύτικων ελπίδων που οι ίδιοι μοιράζουν αλλά και για το ποιος εργολάβος θα έχει το πάνω χέρι στα όποια ελάχιστα έργα (Θέατρο τέντας)».

Για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό, η ΝΕ εκτιμά ότι «έχουν κοινή αντίληψη για να κερδηθεί "το μεγάλο στοίχημα της Πολιτιστικής" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμφωνούν στον πολιτισμό του κεφαλαίου, της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, της σήψης, της διαφθοράς και της αρπαχτής. Συμφωνούν με την "Πολιτιστική" των εκλεκτών εκδηλώσεων για την κοινωνική ελίτ και του φθηνού (σ.σ. ποιοτικά) θεάματος για το λαό. Συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού ως ενός ακόμη εργαλείου της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ολοι μαζί, υπό τις ευλογίες των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ από την κυβέρνηση της ΝΔ με συντονιστή τον κ. Ροϊλό για να υλοποιήσουν την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα".

Ο κ. Μικρούτσικος, τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης και ο δήμαρχος, στελέχη επίσης του ΠΑΣΟΚ. Ολοι μαζί είναι υπεύθυνοι! Ολοι μαζί πρέπει να καταδικαστούν από το λαό της Πάτρας στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές».

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ «καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους ανέργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να ενισχύσουν παντού, στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πολιτικό επίπεδο, το ΚΚΕ». Τους καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση με στόχο την ανάπτυξη του λαϊκού πολιτισμού, την ανάδειξη «της προοδευτικής δημιουργίας και τέχνης που εκφράζει τη ζωή, τους κόπους αλλά και τις αγωνίες, τα οράματα και τους αγώνες της εργατικής τάξης».

Τέλος, καλεί «τους ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων να δώσουν τη δική τους συμβολή για την ανάπτυξη του πολιτισμού που υπηρετεί την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ