Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παζάρι καλλιτεχνικής δημιουργίας

Η Αχτίδα Καλλιτεχνών του ΚΚΕ εκθέτει γιορτινά δώρα στο «Συρμό»

Παζάρι εικαστικών και άλλων καλλιτεχνικών έργων, καθώς και βιβλίων διοργάνωσε και παρουσιάζει μέχρι σήμερα, η Αχτίδα Καλλιτεχνών του ΚΚΕ, στον 1ο όροφο του «Συρμού» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, στάση Μετρό Μεταξουργείο). Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν, προσφέροντας έργα τους, στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Το παζάρι, που λειτουργεί 7-10 μ.μ., περιλαμβάνει διάφορα καλλιτεχνικά είδη: έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, μάσκες, κεριά, σελιδοδείκτες, αφίσες, βιβλία, συρμάτινες κατασκευές και κούκλες κουκλοθεάτρου.

Παλιότεροι και νεότεροι εικαστικοί δημιουργοί δίνουν χρώμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, σμιλεύουν τη ζωή, χαράσσουν τα όνειρά μας. Ανάμεσά τους, οι έγχρωμες πυρογραφίες «Οικογένεια» και «Στον Ν. Μπελογιάννη», του Γιώργου Φαρσακίδη και μικρές αφίσες με θέματα της παράδοσής μας. Ξεχωριστή θέση κατέχει το λεύκωμα «Μακρόνησος» με σχέδια και κείμενα του αγωνιστή και δημιουργού. Με δύο χαρακτικά έργα από τη σειρά «Φυλακή», συμμετέχει η Ζιζή Μακρή, ενώ ο Νίκος Ευγενίδης εκθέτει ένα μικρό πίνακα ζωγραφικής, δουλεμένο με τη γοητευτική τεχνική του φρέσκο. Μικρά τοπία (ακουαρέλες, λάδι), παρουσιάζουν οι: Βασίλης Διονυσόπουλος, Φανή Μιχαηλίδου, Γιώργος Πλακούλας και Χριστίνα Γαγγάδη. Με λάδι είναι φιλοτεχνημένα τα έργα του Ιάκωβου Βάη (παρουσιάζει και ένα χαρακτικό) και της Εφης Μάνου, ενώ η Αργυρώ Διαμαντάκη παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό έργο της ενότητας «Εσωτερικές διαδρομές». Από το χώρο της χαρακτικής είναι οι δημιουργίες της Εύας Μελά, της Μαργαρίτας Σπηλιωτάκη (παρουσιάζει και σελιδοδείκτες) και του Σπύρου Κουρσάρη. Ο Γιώργος Ταρουνάς εκθέτει μία πυρογραφία σε ξύλο και ο Αλέξανδρος Γαγγάδης έναν πίνακα με τύπωμα και κολάζ.

Οι κούκλες και μάσκες που περιλαμβάνονται στην έκθεση ανήκουν στις: Μάρθα Κλήμου, Βίκη Κοκκώνη, Ειρήνη Σαλουβάρδου και Αγγελική Γκούσκου, ενώ η Μαριάννα Τσαγκάρη παρουσιάζει καλλιτεχνικά κεριά. Συρμάτινα δέντρα (μικρά και μεγάλα) εκθέτει η Γεωργία Πετρούλια, ενώ το μαρμάρινο σκεύος ανήκει στον Θωμά Μπουγέλη. Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμη κάρτες, φιλοτεχνημένες από τους: Γ. Φαρσακίδη, Μπάμπη Δαραδήμο και Χριστίνα Χρονοπούλου. Παράλληλα, εκτίθενται και λογοτεχνικά βιβλία. Σημειώνουμε ότι στην έκθεση περιλαμβάνεται ακόμη το λεύκωμα «40 εικαστικοί καλλιτέχνες σχολιάζουν», το οποίο εξέδωσε το 2002 η ΚΟΒ Εικαστικών του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ