Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εληξε πριν καν γίνει...

Με τους αιρετούς που πρόσκεινται στη ΝΔ να θεωρούν συνεπή την κυβέρνηση στις οικονομικές δεσμεύσεις της απέναντι στην Αυτοδιοίκηση και αυτούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να «σηκώνουν» σημαία δήθεν διαμαρτυρίας με το περιορισμένο αίτημα της κάλυψης του κόστους μονιμοποίησης των συμβασιούχων από τον κρατικό προϋπολογισμό, έληξε, πριν καν γίνει, η προγραμματισμένη για χτες παράσταση στη Βουλή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ανταλλάχτηκαν εκατέρωθεν κατηγορίες για κατάθεση διαπιστευτηρίων στην εκάστοτε κυβέρνηση και ανάλογα με την κομματική ιδιότητα του κάθε προέδρου ή της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ, μια περιορισμένη αντιπροσωπεία αποφάσισε να μεταβεί στη Βουλή και να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα του οργάνου στην πρόεδρο και τα κόμματα. Αιτήματα που η ίδια η ΚΕΔΚΕ έχει καταστρατηγήσει, όπως αυτό της απόδοσης των παρακρατημένων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρων, καθώς ποτέ δεν τα διεκδίκησε ουσιαστικά, προβάλλοντας αντίθετα ως «λύση» στο οικονομικό πρόβλημα των δήμων την απόκτηση από αυτούς φορολογικής εξουσίας. Χρήματα που συνεχίζει να παρακρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις υποσχέσεις της για σταδιακή απόδοσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου μετά τις 15 Γενάρη, οπότε και προβλέπεται να έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ). Ανάλογα με τις απαντήσεις της κυβέρνησης - είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλος - η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει είτε σε έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά είτε σε κλείσιμο των δήμων. Τη δε πρώτη βδομάδα μετά τις γιορτές, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλο, για το ζήτημα του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ