Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών

Το θέατρο Τόπος Αλλού ανοίγει τις πόρτες του στους νέους ανθρώπους του θεάτρου, που έχουν όνειρα και σχέδια αλλά όχι τα μέσα, για να τα υλοποιήσουν. Ο Νίκος Καμτσής και η Μίκα Πανάγου διαθέτουν τους χώρους και τον τεχνικό εξοπλισμό του θεάτρου σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων (12 - 18 Απρίλη 2006).

Ολος ο μηχανισμός του θεάτρου θα τεθεί στη διάθεσή τους, προμηθεύοντας κοστούμια - το βεστιάριο του θεάτρου αριθμεί 600 κοστούμια - σκηνικά, αλλά και φέρνοντάς τους σε επαφή με σκηνογράφους ενδυματολόγους, μουσικούς, κυρίως με συγγραφείς και έργα. Θεματικός άξονας φέτος είναι «Το δάκρυ του κωμικού ρόλου».

Οι νέοι ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν, θα δουλέψουν και θα παρουσιάσουν ένα μονόλογο ή διάλογο πάνω σε ένα ελληνικό κείμενο που θα αναδεικνύει το δισυπόστατο του κωμικού ήρωα. Το διττό γεγονός του κωμικού και δραματικού, τη στιγμή που συνυπάρχουν το γέλιο και το κλάμα στο ίδιο σώμα. Στο σώμα του κωμικού ήρωα. Τη στιγμή που το κοινό ξεκαρδίζεται, ενώ ο κωμικός ήρωας βρίσκεται σε στενόχωρη ή και τραγική κατάσταση.

Καλούνται λοιπόν ηθοποιοί (και όχι μόνο), μαθητές σχολών ή εργαστηρίων, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να τις συζητήσουν με το θέατρο. Η πρόσκληση αφορά και χορευτές, χορογράφους, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, σκηνοθέτες ή συγγραφείς, αρκεί η πρότασή τους να είναι ολοκληρωμένη και να φτάνει στη σκηνική πραγμάτωσή της. Το «Τόπος ΑΛΛΟΥ» θα κάνει ό,τι πρέπει για την πραγματοποίηση της ιδέας εφόσον είναι σοβαρή, εφικτή και μέσα στις προδιαγραφές του φεστιβάλ.

Καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση προτάσεων 31 Γενάρη 2006. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους, διατυπωμένες σε απλό δακτυλογραφημένο χαρτί, με όνομα, τίτλο και τηλέφωνα, στη διεύθυνση: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ - ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ΣΩΖΟΠΟΛΕΩΣ 20, 10446 ΑΘΗΝΑ. Για το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων. Μπορούν να τη στείλουν και με φαξ στο 210 8615.737.

Στη διοργάνωση του φιλόδοξου σχεδίου συμμετέχει η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που θα ενεργοποιήσει τα μέλη της, ώστε να γράψουν νέα κείμενα για να ερμηνεύσουν οι νέοι καλλιτέχνες. Στόχος είναι το «Τόπος Αλλού» να γίνει σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του θεάτρου, ώστε να συνεργαστούν, να γεννήσουν νέες συνεργασίες, με παραστάσεις άρτιες και ολοκληρωμένες.

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων φιλοδοξεί να συνεχιστεί, να καθιερωθεί και να παρουσιάζεται κάθε χρόνο με διαφορετικό θεματικό άξονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ