Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Ρατσιστική επίθεση με θύμα 17χρονο Αλβανό

Ρατσιστική επίθεση με θύμα έναν 17χρονο Αλβανό, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο Ρέθυμνο.

Ο 17χρονος Αλβανός, Εντισον Τζαχάι, έπεσε νεκρός από απανωτές μαχαιριές που δέχτηκε σε όλο του το σώμα από ομάδα Ελλήνων, μέσα στο σπίτι του. Το έγκλημα διέπραξε ένας 18χρονος Ελληνας φαντάρος μαζί με έξι ακόμα άτομα ο οποίος και ομολόγησε το έγκλημα αμέσως μετά τη σύλληψή του, ενώ στην ομάδα των Ελλήνων συμμετείχε και ο 40χρονος πατέρας του 18χρονου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες νωρίτερα στο κέντρο του Ρεθύμνου είχαν σημειωθεί κάποια μικροεπεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Από τα επεισόδια αυτά που έλαβαν τέλος χάρη την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση ένα μέλος της παρέας των Ελλήνων. Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 5.30 το πρωί, ομάδα 7 Ελλήνων πήγε στο σπίτι του 17χρονου Αλβανού, στην οδό Πάνου Κωραναίου, και αφού έσπασε την πόρτα της κύριας εισόδου εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού αναζητώντας τον 17χρονο νεαρό. Στο σπίτι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν ο πατέρας του θύματος ο οποίος στην προσπάθειά του να εμποδίσει την ομάδα των Ελλήνων γροθοκοπήθηκε με μανία.

Ο 17χρονος, ακούγοντας τη φασαρία, προσπάθησε να διαφύγει ανεβαίνοντας στην ταράτσα. Οι εξαγριωμένοι όμως της ομάδας των Ρεθυμνιωτών τον ακολούθησαν και αφού έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα τον ακινητοποίησαν και ένας απ' αυτούς τον τραυμάτισε με πολλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ο 17χρονος όμως λίγη ώρα αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του.

Τόσο ο 18χρονος που υπηρετεί τη θητεία του και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον Αλβανό, όσο και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο έγκλημα, έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία και χτες μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία για να απολογηθούν. Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις κατά των εγκληματικών πράξεων, ενώ ανατέθηκε σε ανακριτή η περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες διάπραξης των εγκληματικών πράξεων.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή τη νέα ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα, κρατώντας στα χέρια τους αναμμένα κεριά και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού, περισσότεροι από 200 συμπατριώτες του 17χρονου Αλβανού που έχασε τη ζωή του. Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου μεταφερόταν η σορός του άτυχου 17χρονου προκειμένου να οδηγηθεί στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που, όπως υποστήριξε, δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ