Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το 2006

Εκδόθηκε για το 2006 η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους. Βέβαια, για άλλη μια χρονιά, όπου το κόστος σπουδών για τους φοιτητές σε άλλη πόλη φτάνει το ένα μισθό το μήνα, το επίδομα ύψους... ενός καφέ τη μέρα(!) είναι μόνο «παρηγοριά στον άρρωστο». Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για τη βελτίωση των άθλιων παροχών φοιτητικής μέριμνας (ανύπαρκτες εστίες, ελάχιστοι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης) αλλά εξαγγέλλει και νέα χαράτσια για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, όπως η κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων.

Το επίδομα δικαιούνται μόνο οι προπτυχιακοί φοιτητές των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και των σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου που περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό. Δεν έχουν δικαίωμα να το πάρουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ή οι φοιτητές που πάνε για δεύτερο πτυχίο.

Ανάμεσα στις βασικές προϋποθέσεις για να λάβουν οι φοιτητές το επίδομα είναι το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί (ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί), να μην έχουν σπίτι στην πόλη όπου σπουδάζουν και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών της σχολής τους (δηλαδή να φοιτούν μέχρι και στο 4ο έτος για τις τετραετείς σχολές, μέχρι και το πέμπτο για τις πενταετείς κ.ο.κ.).

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2006, στη ΔΟΥ της περιοχής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ