Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στην Κατάρα

Προκαταρκτική έρευνα για την τραγωδία στην Κατάρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία δύο ανδρών της Αστυνομίας από τον Ρώσο Μαξίμ Ζέλιμ, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός. Η εισαγγελική έρευνα έχει δύο σκέλη και οι εισαγγελείς θα πρέπει να διερευνήσουν αφενός τις συνθήκες θανάτου του 23χρονου Ρώσου κρατούμενου Μ. Ζέλιμ και αφετέρου τον τρόπο μεταγωγής των τριών κρατουμένων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε προφορική εντολή στην εισαγγελέα Τρικάλων Ελ. Κονταξή να διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου Μαξίμ Ζέλιμ, ενώ την έρευνα για τη μεταγωγή των τριών κρατουμένων θα πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας Ιωαννίνων Θεοφ. Λιούτρας.

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι παρακάμφθηκε η ιατροδικαστής κ. Ακριβούση, η οποία είχε βάρδια τη μέρα που ήταν να γίνει η νεκροψία του 23χρονου Ρώσου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δήλωση της προϊστάμενης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρ. Λεονταρή, πήρε εντολή από την εγκληματολογική υπηρεσία της πόλης, να κάνει η ίδια την αυτοψία. Παράλληλα, εντύπωση έχει προκαλέσει και η δήλωση του ιατροδικαστή Δ. Ψαρούλη, ότι λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να εξαχθεί μετά βεβαιότητας οποιοδήποτε συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου του 23χρονου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ