Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ενιαίος αγώνας κατά του ρατσισμού»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Αλβανού από Ελληνες

ΡΕΘΥΜΝΟ.--

Την καταδίκη της για τη νέα ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο Ρέθυμνο, με θύμα έναν 17χρονο Αλβανό, από ομάδα Ελλήνων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η δολοφονία, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, νεαρού Αλβανού, που ζούσε στην πόλη μας, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες και αιτίες που μπορεί να συντέλεσαν σε αυτήν, δεν είναι άσχετη με το κλίμα ρατσισμού που υποθάλπεται ή και καλλιεργείται και στη χώρα μας». Ακολούθως η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ότι «η καλλιέργεια του ρατσισμού αποτελεί πολιτική αναπόσπαστη από το καπιταλιστικό σύστημα, τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις του γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντά του».

Γενικά, σημειώνει, η καλλιέργεια αντιθέσεων και εχθρότητας ανάμεσα σε τμήματα και ομάδες του λαού έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί. Γι' αυτό το λόγο, επισημαίνει η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ντόπιοι και μετανάστες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ρατσισμός, οι αιτίες που τον προκαλούν και τα αποτελέσματα που τον ακολουθούν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τον κοινό ενωτικό τους αγώνα. Αγώνα σε ενιαίο μέτωπο, για να αδυνατίσουν οι μηχανισμοί που προκαλούν τέτοια φαινόμενα με τελικό στόχο την οριστική εξάλειψη του συστήματος που τα γεννά και τα αναπαράγει», καταλήγει.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ τονίζει ότι όσο υπάρχει το καπιταλιστικό σύστημα, ο ρατσισμός και τα συνακόλουθα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται και θα εντείνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ