Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντίδραση Λινού

Την αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού προκάλεσαν διάφορες πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, με αφορμή την πρωτοβουλία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του Ρώσου κακοποιού.

Ο Δ. Λινός δήλωσε ότι η ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν αυτονόητη και πως η δικαστική έρευνα θα επιβεβαιώσει αν όλα έγιναν σωστά. Ακόμα, ο Δ. Λινός ανέφερε ότι η Εισαγγελία είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν εμπλέκεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πάντως και ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης κατά τη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή απεφάνθη ότι ο θάνατος του Ρώσου οφείλεται σε αυτοκτονία.

Στο μεταξύ, χτες, έξι μέρες μετά το περιστατικό, έγινε σύσκεψη στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα την ασφάλεια κατά τις μεταγωγές κρατουμένων, με αφορμή τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στην Κατάρα. Σε αυτή συμμετείχαν - υπό τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Γ. Αγγελάκο - όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας της επικράτειας καθώς και άλλοι παράγοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ