Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέο σκάνδαλο δονεί το Λευκό Οίκο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πρώην ισχυρός πολιτικός παράγοντας των Ρεπουμπλικανών Τζακ Αμπράμοφ, φαίνεται ότι αποφάσισε να «δώσει» επί της ουσίας τα πρώην πανίσχυρα αφεντικά του στην Ουάσιγκτον. Ετσι συμφώνησε τελικά με την Εισαγγελία να καταθέσει και μέρος της συμφωνίας αυτής, αποτελεί και η παραδοχή της ενοχής για συνωμοσία στη διάπραξη απατών, αλλά και άλλων αδικημάτων και μάλιστα στην καρδιά του αμερικανικού συστήματος εξουσίας.

Ισως είναι το πιο σοβαρό σκάνδαλο που ξεσπά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ουάσιγκτον και κατευθύνεται πρόσω ολοταχώς στο Λευκό Οίκο, καθώς στη συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς ενδέχεται να εμπλέκονται και ανώτεροι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τομ Ντιλέι.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις των εκπροσώπων του Λευκού Οίκου την Τρίτη, που έκριναν «απαράδεκτο και σκανδαλώδες» το γεγονός της παραδοχής από τον 46χρονο Τζακ Αμπράμοφ ενοχής του για παράνομες δραστηριότητές του, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί όσο μπορεί από την υπόθεση αυτή, που ήδη προκαλεί τριγμούς στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Αυτό που κάνει ο Αμπράμοφ είναι απαράδεκτο και σκανδαλώδες» δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν.

«Εάν οι νόμοι παραβιάστηκαν, πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που τους παραβίασαν» πρόσθεσε ο ΜακΛίλαν αναφερόμενος στον Τζακ Αμπράμοφ, έναν από τους πλέον γενναιόδωρους «χρηματοδότες» (κατ' ουσίαν κομματικό μεσάζοντα για να βρεθούν τα έσοδα) των προεκλογικών εκστρατειών του Προέδρου Μπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ