Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Σφοδρές χιονοπτώσεις

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΡΑΓΑ.--

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες μέρες χώρες αρκετά συνηθισμένες από τέτοια καιρικά φαινόμενα, όπως η Γερμανία, η Ρουμανία και η Τσεχία, έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές, ενώ στη Γερμανία είχε και την τραγική κατάληξη με τελικά 14 νεκρούς στο Μπαν Ρέιχενχαλ, όπου κατέρρευσε η οροφή παγοδρομίου την περασμένη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ελέγχθηκαν και άλλα κτίρια της χώρας, ενώ μερικά εκκενώθηκαν προληπτικά με το φόβο πως ίσως υπάρξει παρόμοια κατάρρευση.

Περίπου 320 χιλιόμετρα βόρεια του Μπαντ Ρέιχενχαλ, στην πόλη Οστράβα της ανατολικής Τσεχίας, δύο άνθρωποι είχαν παγιδευτεί κάτω από την οροφή ενός σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας «Λίντλ» που κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού. Τη στιγμή της κατάρρευση το κατάστημα δε λειτουργούσε για το κοινό και τα ψηλά ράφια συγκράτησαν την οροφή και έτσι τραυματίστηκε ελαφρά μόνο ένας υπάλληλος.

Αλλά και στην κεντρική, βόρεια και ανατολική Ρουμανία λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, πάνω από 100 χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό, αρκετές περιοχές πλημμύρισαν και πυκνή ομίχλη προκάλεσε το κλείσιμο ενός λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ