Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να δυναμώσει ο αγώνας κατά της νέας ΚΑΠ

Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συλλαλητήριο στις αρχές Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, τοπικές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις. Στις 19 του Μάρτη ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ

Motion Team

Κάλεσμα αντίστασης και πάλης ενάντια στις αντιαγροτικές αποφάσεις της νέας ΚΑΠ, η πλήρης εφαρμογή των οποίων ξεκίνησε από την 1η του Γενάρη του 2006, απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η ΠΑΣΥ καλεί την αγροτιά να αναπτύξει νέους, πιο μαζικούς και δυναμικούς αγώνες για να εμποδίσουν την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και των επιταγών του ΠΟΕ, που οδηγούν στο ολοκληρωτικό ξεκλήρισμά τους. Με τους αγώνες αυτούς να συμβάλουν πιο αποφασιστικά στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη (3/1/2006) στη Λάρισα, καθόρισε τους αγωνιστικούς στόχους για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών παρεμβάσεων που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Φλεβάρη, στη διάρκεια της αγροτικής έκθεσης «Αγρότικα». Πριν και μετά απ' αυτό το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, με αποφάσεις που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, από τους αγροτικούς φορείς, και ο αγώνας θα κορυφωθεί μέσα στον ερχόμενο Μάρτη με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ.


Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΥ αναφέρονται τα εξής: «Εκτιμήθηκε θετικά η δράση με τις πανελλαδικές συσκέψεις για βαμβάκι - λάδι και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Αιγαίο και οι πολλές συσκέψεις σ' όλη την Ελλάδα, που είχαν ενημερωτικό, διεκδικητικό, οργανωτικό χαρακτήρα.

Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από την 1/1/06 βάζει νέα μεγάλα και καθοριστικά προβλήματα για το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών και ιδιαίτερα των νέων αγροτών, γι' αυτό και η μελετημένη επίθεση μέσω προγραμμάτων για τον εφησυχασμό τους.

Τα προβλήματα με τη νέα ΚΑΠ αγκαλιάζουν όλους τους τομείς της αγροτικής οικονομίας, με έκφραση στη μείωση και κατάργηση της παραγωγής σε βαμβάκι, ρύζι, τεύτλα, καπνό, κτηνοτροφία, κλπ., αλλά και σημαντική μείωση του εισοδήματος και από τις επιδοτήσεις και από την εμπορική τιμή. Το αποτέλεσμα θα είναι η συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες.

-- Αυτά τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά τις αποφάσεις του ΠΟΕ και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

-- Τα παλαιά προβλήματα παραμένουν και οξύνουν την οικονομική κατάσταση των αγροτών και βάζουν εμπόδια μέσα από την τρομοκράτηση των αγροτών.

-- Μεγάλες ποσότητες βαμβακιού για πέμπτη χρονιά δε θα επιδοτηθούν.

-- Τα χρέη στην ΑΤΕ όχι μόνο δε ρυθμίζονται και δε διαγράφονται τα πανωτόκια, αλλά μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου οι κατασχέσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

-- Τα νέα μέτρα για ζαχαρότευτλα - καπνό οδηγούν στην εγκατάλειψη.

-- Τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες των αγωνιζόμενων αγροτών είναι στην ημερήσια διάταξη.

Για όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε: Με πρωτοβουλία των αγωνιστικών προοδευτικών Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και των Συντονιστικών Επιτροπών να οργανωθούν σ' όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις, συσκέψεις, συλλαλητήρια.

Με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ οργανώνεται από τις επιτροπές της Βόρειας Ελλάδας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις αρχές του Φλεβάρη στην αγροτική έκθεση της Θεσσαλονίκης. Στις 19 του Μάρτη με ευθύνη της ΠΑΣΥ θα γιορταστεί η 96η επέτειος του Κιλελέρ στον τόπο της θυσίας. Πανελλαδική σύσκεψη για την κτηνοτροφία θα γίνει στις 26 του Μάρτη στην Κατερίνη με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

Καλούμε τις επιτροπές της ΠΑΣΥ να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα και τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, που θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα με ενιαία αιτήματα, αφού ενιαία είναι η επίθεση που γίνεται σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς από ΕΕ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ