Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ενισχυθούν οι Θράκες Μαγνησίας

Κρατική χρηματοδότηση στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Θρακών» Μαγνησίας ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Ο Σύλλογος «Θρακών» λειτουργεί στη Μαγνησία από το 1992, «με πλούσια και έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής», όπως σημειώνουν οι βουλευτές. «Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του είναι το ετήσιο αντάμωμα των Θρακών που γίνεται κάθε Μάιο στο μοναστήρι της Παναγίας Ξενίας. Μια τέτοια εκδήλωση όπου θρακιώτικοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και θρακικά χορευτικά συγκροτήματα παίρνουν μέρος στο αντάμωμα στην Παναγία Ξενία έχει βαρύ κόστος για τον τοπικό σύλλογο Θρακών. Για το λόγο αυτό η οικονομική συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού είναι επιβεβλημένη, ώστε οι απανταχού Θρακιώτες να συνεχίσουν να πραγματοποιούν το συγκεκριμένο αντάμωμα στη Μαγνησία».

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό αν η κυβέρνηση θα ενισχύσει οικονομικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακών Μαγνησίας «ώστε να συμβάλει στη διατήρηση αυτής της ετήσιας πολιτιστικής εκδήλωσης των απανταχού Θρακών και στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ