Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεμοίρασαν τα βραβεία...

Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τόσα πολλά βραβεία στο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ για τα Κρατικά Βραβεία Θεατρικού Εργου. Επί πολλά χρόνια σπάνια δινόταν Α' βραβείο σε κάθε κατηγορία και πολλές φορές στο έργο για παιδιά δινόταν μόνο Γ' και το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής ήταν πάντα απαισιόδοξο. Φέτος, δόθηκαν όλα τα βραβεία και κάποια σε πολλούς, εξ ημισείας... Δύο σε πακέτο τους ενός... Για να αποφύγουν παράπονα; 'Η, μήπως, ήταν ιδιαίτερα αυστηροί οι προηγούμενοι; Μήπως βελτιώθηκε τόσο πολύ το επίπεδο; Μακάρι! Μήπως οι φετινοί κριτές θέλησαν να ενθαρρύνουν τους νέους συγγραφείς; Ή, μήπως, άλλαξαν τα «γούστα»;

Από το ΥΠΠΟ ανακοινώθηκε ότι για το 2005 απονέμονται τα εξής βραβεία: Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Εργου: Α΄ Βραβείο στον Μιχαήλ Ανθη, για το «Eva dot com». Β΄ Βραβείο στον Πολυχρόνη Κουτσάκη, για το «Οταν ήταν ευτυχισμένος». Γ΄ Βραβείο από κοινού στους: Αστέριο Τσίκρα, για το «Μ' ένα ζευγάρι φτερά» και Βασίλη Κατσικονούρη, για το «Η φανέλα». Η Επιτροπή συνεδρίασε με παρόντες τους Γιώργο Χριστοφιλάκη (πρόεδρος), Κώστα Παπαπέτρο (αντιπρόεδρος), Τάκη Βουγιουκλάκη, Ηρακλή Λογοθέτη, Βιβέτα Τσιούνη (μέλη), κρίνοντας 36 έργα.

Διαγωνισμός για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς: Α΄ Βραβείο από κοινού στους: Μιχάλη Κόκκορη, για το έργο «Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ» και Κώστα Καραστάθη, για το «Μία σταύρωση που έμεινε μισή». Β΄ Βραβείο από κοινού στους: Χαρίλαο Βεκρή, για το «Εναντι ελπίδας - κάτωθεν ευτυχίας» και Ελισάβετ Κωνσταντοπούλου, για το «Για πλάκα...». Γ΄ Βραβείο, από κοινού στους: Κατερίνα Μπέη, για το «Σου μιλάω» και Ιόλη - Φιλουμένη Ανδρεάδη, για το «Στην πόλη». (Η επιτροπή - Γιώργος Σίσκος, Τιτίκα Στασινοπούλου, Ελένη Ερήμου, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Φέρρης - έκρινε 68 έργα).

Διαγωνισμός Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Εργου: Α΄ Βραβείο στην Μαρία Τρανού, για το «Εκεί που φυτρώνουν οι Λιρόμιοι». (Η επιτροπή (Μαριάννα Τόλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Κούκης, Χρήστος Χαλαζιάς, Θέτις Χορτιάτη - έκρινε 23 έργα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ