Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ζητάνε και τα ρέστα

Ξυπνήσανε τα σκυλιά από τον μακάβριο ύπνο τους κι αρχίζουν να ουρλιάζουν άγρια. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ξεσάλωσαν και θέλουν να πάρουνε και την τελευταία μπουκιά από το στόμα των λαών. Να σβήσουνε και τα τελευταία ίχνη των κατακτημένων δικαιωμάτων τους. Να ξαναγράψουν την Ιστορία και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

Ενας ιδιότυπος φασισμός μιας απόκρυφης και καλυμμένης αστικής δικτατορίας, που συγκαλύπτει αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις και τ' ανιστόρητα μνημόνια.

Εμείς, πώς να το κάνουμε, είμαστε αγύριστα κεφάλια κι όχι από ξεροκεφαλιά και δογματισμό, αλλά από πίστη, από βαθιά ακλόνητη πίστη, πίστη γαλουχημένη με τεράστιες μαρξιστικο-λενινιστικές αξίες και αμέτρητη προσφορά θυσίας και αίματος. Τα καλύτερά μας παλικάρια και οι πιο όμορφες κοπέλες στήθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα για το μεγαλείο μιας ιδέας και μόνο.

Στ' ανισόπεδα κοντορύμια και κατσάβραχα της Μακρονήσου, του Αϊ-Στράτη, της Γιούρας, της Ικαριάς, της Λέρου, της Ανάφης, της Φολέγανδρου, του Τρικερίου. Στις φυλακές της Ακροναυπλίας, της Κέρκυρας και της Αίγινας, στα σκοτεινά άντρα της κόλασης και των βασανιστηρίων, του μαστιγίου και της φάλαγγας φώναξαν ΟΧΙ... Δεν υπογράφω, δε δηλώνω. Κι όταν πια δεν είχανε κουράγιο, κι όταν πια δεν είχανε φωνή, σχημάτισαν το ΟΧΙ με τα ματωμένα τους δάχτυλα στο κατώφλι του κελιού, λίγο πριν ξεψυχήσουν.

Και τώρα έρχονται οι θύτες ζητώντας και τα ρέστα. Να εξισωθούν με τα θύματα. Οι φταίχτες με τους αθώους. Οι εγκληματίες με τους ήρωες. Οι ριψάσπιδες προδότες με τους αγωνιστές.

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι το φρένο στην οδυνηρή κατηφόρα της κοινωνίας τους, της κοινωνίας της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, της ανισότητας, της αδικίας... Καταπολέμησαν τη δημαγωγία, την πολιτική απάτη, την ψευτιά, το ρουσφέτι, το σκάνδαλο. Αντιτάχθηκαν στην υποταγή, στο ρατσισμό, στην ξενοδουλεία. Αντιτάχθηκαν σε ντόπια και ξένα ολιγαρχικά συμφέροντα.

Το οκτάωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η άδεια, τα δώρα και τα επιδόματα, ο αγώνας για την ισοτιμία της γυναίκας, η υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία και άλλες σημαντικές κατακτήσεις, που έγιναν με επίπονη πάλη, είχαν τη δική τους σφραγίδα. Πάνω απ' όλα το συμφέρον του λαού και το δίκιο της εργατικής τάξης. Ηταν και είναι πρωτομάχοι και πρωταγωνιστές στο κίνημα της ειρήνης, των δικαιωμάτων των γυναικών και της νεολαίας, της μόρφωσης και του πολιτισμού. Πάντοτε μπροστάρηδες και καθοδηγητές στα μετερίζια του αγώνα.

Και είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως οι μαύρες μέρες που ετοιμάζουν θα περάσουν..! Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο θα πάρει τη θέση που του αξίζει... Στο καλάθι των αχρήστων!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ