Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΒΡΟΥ
Πλήρης αποκατάσταση και αποζημιώσεις στους παθόντες

Οι βουλευτές Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες ζητούν πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, αποζημίωση των πλημμυροπαθών, αλλά και την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του Εβρου επλήγησαν από τις πλημμύρες

Motion Team

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του Εβρου επλήγησαν από τις πλημμύρες
Συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, όσο και την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών στον Εβρο, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι τελευταίες πλημμύρες του ποταμού Εβρου (για δεύτερη φορά σε διάστημα δέκα μηνών) προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο νομό Εβρου. Ζημιές έγιναν στη γεωργία - κτηνοτροφία, στην αγροτική οδοποιία, σε αναχώματα, κανάλια, αντλιοστάσια, ενώ δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων. Πλημμύρισαν συνολικά εκτάσεις 45.000 στρεμμάτων, κύρια στις περιοχές των Δήμων Διδυμοτείχου, Ορφέα, Σουφλίου και Τυχερού.

Για μια ακόμη φορά - τονίζουν οι δύο βουλευτές - οι εκτεταμένες ζημιές και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αναδεικνύουν την ανεπαρκή θωράκιση του νομού με αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, φράγματα, αποταμιευτήρες και άλλα έργα, που θα προστάτευαν την περιοχή από τις πλημμύρες το χειμώνα και από τη λειψυδρία τη θερινή περίοδο.

Ολα αυτά τα προβλήματα - υπογραμμίζουν - είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της ΕΕ δε διαθέτουν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν και να μελετήσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στο Νομό Εβρου.

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ φέρνουν την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, απευθύνοντας στους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των ζημιών όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών.
  • Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κ.λπ. στο Νομό Εβρου, με την προώθηση και των διακρατικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά άμεσες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Εβρο (2018-11-15 00:00:00.0)
Ανυπολόγιστη η καταστροφή (2015-02-21 00:00:00.0)
Μέτρα αποκατάστασης για τους πληγέντες στην Κέρκυρα (2010-11-24 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό (2007-11-20 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική «πνίγει» το λαό (2006-01-14 00:00:00.0)
«Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα» (2005-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ