Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διαμαρτυρία για το χαράτσι στη σίτιση

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν με πρωτοβουλία της ΠΚΣ οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ιωαννίνων χτες το πρωί στο εστιατόριο της λέσχης, διεκδικώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές. Συγκεκριμένα, η απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου να επιβάλει χρηματικό αντίτιμο, το επόμενο διάστημα, σε όσους σπουδαστές δε «δικαιούνται» κάρτα σίτισης προκειμένου εκείνοι να μπορέσουν να σιτίζονται, οδήγησε τους σπουδαστές στη χτεσινή κινητοποίηση.

Οι σπουδαστές διατράνωσαν την έντονη αγανάκτησή τους για τα επιχειρούμενα σχέδια παραπέρα εμπορευματοποίησης ακόμη και των πιο στοιχειωδών και αυτονόητων δικαιωμάτων, όπως είναι η δωρεάν σίτιση. Γνωστοποίησαν ότι θα βάλουν φραγμό στην παραπέρα αύξηση του έτσι κι αλλιώς υψηλού κόστους κάλυψης των σπουδαστικών αναγκών, το οποίο ροκανίζει τα λαϊκά εισοδήματα.

Η προσπάθεια να επιβληθεί χαράτσι στο φαγητό, σημειώνουν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, μόνο τυχαία δεν είναι, αναδεικνύει τις ευθύνες τόσο της ΔΑΠ όσο και της ΠΑΣΠ που από κοινού ψήφισαν τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος είναι μειωμένος κατά 27% το 2006 σε σχέση με το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ