Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Σταματήστε την ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για πολλοστή φορά το ΚΚΕ ζητά με παρέμβασή του στη Βουλή να σταματήσει επιτέλους η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών. Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος καλείται η κυβέρνηση να βάλει οριστικό τέλος στη φάμπρικα των αγροτοδικείων, καθώς και να σταματήσουν οι καταλογισμοί των δικαστικών εξόδων σε βάρος των αγροτών.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται πως «παρά τις αντίθετες προεκλογικές διακήρυξεις της κυβέρνησης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ιδιαίτερο ζήλο οι δικαστές διώξεις και μάλιστα με βαριά κατηγορητήρια σε βάρος των αγροτών που αγωνιστικά αντιστάθηκαν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στις δικαστικές διώξεις προστέθηκε και ο καταλογισμός των δικαστικών εξόδων ακόμα και για τις δίκες της περιόδου πριν το 1997, που τα φερόμενα ως αδικήματα των αγροτών που συμμετείχαν σε εκείνες τις αγροτικές κινητοποιήσεις παραγράφηκαν με ειδική νομοθετική ρύθμιση, που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Προφανής στόχος των δικαστικών διώξεων και των καταλογισμών είναι η οικονομική εξουθένωση των αγροτών και η τρομοκράτησή τους για να μη συμμετέχουν σε νέες κινητοποιήσεις που θα προκαλεί η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που επιταχύνει το ξεκλήρισμά τους».

Από το βουλευτή του ΚΚΕ ερωτώνται οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

-- Τι ενέργειες θα κάνουν για να σταματήσει η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων της αγροτιάς;

-- Τι μέτρα θα πάρουν για να σταματήσουν οι καταλογισμοί των δικαστικών εξόδων σε βάρος των αγροτών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ