Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφική μαγεία με «σάλσα»

Σκηνή από την ταινία «Salsa»
Σκηνή από την ταινία «Salsa»
Με μουσική και χορό από τη μακρινή - όσο και τόσο κοντινή στην καρδιά μας - Κούβα θα «πλημμυρίσουν» οι οθόνες έξι αθηναϊκών κινηματογράφων από σήμερα, φιλοξενώντας, σε πρώτη προβολή, την ταινία «Σάλσα» (γαλλικής, ισπανικής και κουβανικής συμπαραγωγής του 1999).

Πρόκειται για μια ερωτική κομεντί, γεμάτη ανατροπές, πλημμυρισμένη με αυθεντική κουβανική μουσική, ένας ύμνος, ουσιαστικά, στη χαρά της ζωής και τον αισθησιασμό της μουσικής «σάλσα». Κυριολεκτικά «σάλσα» στα ισπανικά σημαίνει σαλάτα και μάλλον είναι πετυχημένος, αφού προέρχεται από πρόσμειξη διαφόρων ειδών λατινοαμερικάνικης μουσικής. Η Κούβα έχει δημιουργήσει μια μεγάλη παράδοση στο είδος.

Η σκηνοθεσία είναι της Τζόις Σέρμαν Μπουνιουέλ, σε σενάριο δικό της και του Ζαν - Κλοντ Καριέρ, με πρωταγωνιστές τους Βενσάν Λεκαίρ, Κριστιάν Γκου, Κατρίν Σαμί, Μισέλ Ομόν, Ρολάν Μπλανς, Αουρόρα Μπασνουέβο, Αλέξις Βάλντες, Ελίζα Μεγιό. Τη μουσική έχουν αναλάβει οι Κουβανοί «Σιέρρα Μαέστρα», μαζί με τους Ζαν - Μαρί Σένια, Γιούρι Μπουεναβεντούρα και Σέρτζιο Μπαρέτο, ενώ ακούγονται κομμάτια από μεγάλα ονόματα της λάτιν μουσικής, όπως Ισαάκ Ντελγκάντο, Ρέι Μπαρέτο κ. ά. Οι «Σιέρρα Μαέστρα» είναι γνωστοί στο αθηναϊκό κοινό, αφού το ξεσήκωσαν με την εκπληκτική μουσική τους στο 1ο Εθνικ και Τζαζ φεστιβάλ.

Οι εντυπωσιακές χορογραφίες είναι των Χόρχε Μόρε και Ανιούρκα Σατελάιν και η διεύθυνση της φωτογραφίας του Χαβιέρ Αγκιρεσαρόμπε. Η ταινία γυρίστηκε στη Γαλλία και την Κούβα. Η διανομή ανήκει στη «New Star».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ