Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΚ
Καταγγέλλει τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ

ΒΗΡΥΤΟΣ.- «Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο και είναι ενάντια σε οιεσδήποτε προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων της χώρας» σημειώνει χτεσινή ανακοίνωση του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, καταλήγοντας πως οι «ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Λίβανο σαν εργαλείο εφαρμογής της δολοπλοκίας τους στην περιοχή».

Ενα 24ωρο νωρίτερα πλήθος πολλών χιλιάδων Λιβανέζων διαδηλωτών πραγματοποίησε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τις παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, έξω απ' την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό. Οι διαδηλωτές (περίπου 17.000 σύμφωνα με την αστυνομία ή τουλάχιστον 25.000 σύμφωνα με στέλεχος της Χεζμπολάχ) φώναξαν συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική!».

Ο δε Λιβανέζος πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα διέψευσε πως υπάρχει σε εξέλιξη σαουδαραβικό σχέδιο για εκτόνωση της έντασης Λιβάνου - Συρίας, λέγοντας πως επρόκειτο «απλώς για συριακές ιδέες που διαβιβάστηκαν μέσω του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών Σαούντ Αλ Φαϊσάλ» και αυτές «δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με τους Σύρους αδελφούς»...

Τέλος, ο πρέσβης του Λιβάνου στον ΟΗΕ επέδωσε στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή με την οποία ζητείται η παραμονή των περίπου 2.000 κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Λίβανο «τουλάχιστον έως την 31η Γενάρη του 2007».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ