Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Αλλαγή σελίδας με φόντο κρίση στο Στρατό

ΛΑ ΠΑΣ.-

Μόλις 4 μέρες πριν από την επίσημη ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Εβο Μοράλες, αναμενόταν χθες, σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, να δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοίνωνε το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα προωθήσει άμεσα σημαντικές και ριζικές οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, ειδικά στον τομέα της Παιδείας.

Στο μεταξύ, κορυφώνεται η κρίση στις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας, καθώς ο απερχόμενος Πρόεδρος, Εδουάρδο Ροδρίγες, έκανε δεκτή χθες την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Γκονσάλο Μέντες, για το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την καταστροφή μιας παρτίδας κινέζικων πυραύλων εδάφους - αέρος του στρατού της χώρας, στις ΗΠΑ τον Οκτώβρη. Παράλληλα, προχώρησε στην καθαίρεση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών, στρατηγού Μαρσέλο Αντεσάνα, για παρατυπίες όσον αφορά την καταστροφή.

Ο Εβο Μοράλες καταδίκασε την καταστροφή των 28 πυραύλων εδάφους - αέρος, των μοναδικών όπλων του τύπου αυτού που διέθεταν οι ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας, χαρακτηρίζοντας αυτήν την κίνηση ως συνωμοσία υπονόμευσης, ενώ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Ροδρίγες για την υπόθεση. Ο απερχόμενος πρόεδρος δηλώνει ότι ενέκρινε την καταστροφή των πυραύλων, αλλά όχι και τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ.

Ο στρατηγός Αντεσάνα σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η πρωτοβουλία για την καταστροφή των πυραύλων αναλήφθηκε από την Ουάσιγκτον, που φοβόταν ότι ο Μοράλες θα κέρδιζε στις εκλογές για την προεδρία της χώρας, ενώ στη συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ