Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάλι προβλήματα στο Μουσείο Ηρακλείου

«Σταγόνες» ήταν, κατά το υπουργείο Πολιτισμού, τα νερά της βροχής που «πέρασαν» από τη στέγη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στα γραφεία της γραμματείας, όπως σημειώνεται σε απάντησή του σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το ΥΠΠΟ λέει ότι επρόκειτο για «μια μικρή σταγονορροή από τη σχάρα του κλιματισμού, που διακόπηκε σύντομα παρά την εντονότατη ολονύχτια βροχόπτωση. Ως προς τη διείσδυση ομβρίων (έντονη επί διήμερο σταγονορροή) που σημειώθηκε την Κυριακή 15/1/2006 από την οροφή στο χώρο της Γραμματείας της συστεγαζόμενης ΚΓ΄ ΕΠΚΑ στην πτέρυγα γραφείων του κτιρίου του ΑΜΗ, οφείλεται πιθανόν σε (μη ορατή) τοπική επίπτωση εξαιτίας του πρόσφατου ισχυρότατου σεισμού σε συνδυασμό με μικρή αποκόλληση της μεμβράνης μόνωσης της στέγης και μερικής θραύσης σωληνώσεων της κλιματιστικής εγκατάστασης στη στέγη λόγω επίσης της έντασης της δόνησης».

Το κτίριο του Μουσείου Ηρακλείου έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ΥΠΠΟ, λόγω ζημιάς στην ψευδοοροφή της στέγης του. Το υπουργείο λέει ότι είναι επιβαρυμένο επί χρόνια και παραπέμπει τη λύση του προβλήματος στην ολοκλήρωση της επέκτασής του που την προσδιορίζει τον ερχόμενο Μάη. Πάντως, «για προληπτικούς λόγους», τα γραφεία της γραμματείας εκκενώθηκαν «και το προσωπικό στεγάστηκε προσωρινά σε άλλους χώρους». Χτες πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από μηχανικούς του υπουργείου.

Δε χρειάζεται, πάντως, να είναι κανείς μηχανικός για να διαπιστώσει πως το κτίριο «βγάζει» συνεχώς προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης και σήμερα απουσίας συνολικής αντιμετώπισής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ