Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποχώρησε η ΔΗΚΕΒΕ από σύσκεψη της ΟΒΣΘ

Αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ, από τη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) το βράδυ της Πέμπτης, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της διοίκησης ότι επέδειξε ολιγωρία και ότι προσπάθησε να υποβιβάσει στο μίνιμουμ τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα πιεστικά προβλήματα του κλάδου, στις 28 Ιούνη, με μια συνέντευξη Τύπου!

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, συνήλθε, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των προέδρων των σωματείων της Ομοσπονδίας, για να καθορίσει τη συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που είχαν καθοριστεί με απόφαση, κατά πλειοψηφία, της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Στη χθεσινή σύσκεψη οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ πρότειναν την οργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου και αγωνιστική προβολή των προβλημάτων του κλάδου. Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση και επέμεινε στην οργάνωση μιας συνέντευξης Τύπου(!) που οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ χαρακτήρισαν σωστή κοροϊδία. Η πρόταση, τελικά, αυτή εγκρίθηκε, μετά την αποχώρηση από τη σύσκεψη των εκπροσώπων της ΔΗΚΕΒΕ.

Εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ τόνιζαν χτες ότι η στάση αυτή της πλειοψηφίας είναι ενδεικτική των προθέσεών της να αποφύγει κάθε ουσιαστική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των βιοτεχνών - επαγγελματιών και τη λύση των πρωτοφανών προβλημάτων του κλάδου, που οδηγούν σε καθημερινό κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και σε κατακόρυφη πτώση του τζίρου.

Μπροστά σ' αυτή την τρομακτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες - επαγγελματίες, δεν μπορεί να θεωρείται αγώνας και συμμετοχή της Θεσσαλονίκης σε κινητοποιήσεις για τη λύση των δύσκολων προβλημάτων, η οργάνωση μιας συνέντευξης Τύπου, δήλωσαν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ πριν την αποχώρησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ