Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαθήματα χαφιεδισμού στην Ιωνίδειο

Κατ' ευθείαν πίσω στην εποχή του χωροφύλακα, όπου με τη μαγκούρα τα παιδιά δε μάθαιναν γράμματα, αλλά να υπακούουν στις φασιστικές αντιλήψεις του υπουργείου και του υπουργού, θέλουν να γυρίσουν τους μαθητές της Ιωνιδείου στον Πειραιά, μερικοί γονείς και καθηγητές, που κάθε άλλο παρά τιμούν τον τίτλο που έχουν. Χτες κάποιοι γονείς δε δίστασαν να καλέσουν την Αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει από την είσοδο του σχολείου εκπροσώπους σωματείων του Πειραιά και της ΕΛΜΕ, γιατί έδιναν στους μαθητές προκηρύξεις, στις οποίες αποκάλυπταν την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία και καταδικάζονταν οι πρόσφατοι τραμπουκισμοί κάποιων καθηγητών του γυμνασίου και ορισμένων γονέων σε βάρος μαθητών, που το «έγκλημά» τους ήταν να θέλουν να κάνουν Γενική Συνέλευση μαθητών, και καθηγητών, που θέλησαν να τους υπερασπιστούν.

Αφού και αυτή η ξεκάθαρα χαφιεδίστικη ενέργεια έπεσε στο κενό, οι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκαν με το διευθυντή του λυκείου της Ιωνιδείου Μενέλαο Καραμεσίνη, στον οποίο κατήγγειλαν τις ενέργειες των καθηγητών Καφαντάρη, Μακρή και Κυρτάτου, που απειλούν και χειροδικούν σε βάρος μαθητών που αγωνίζονται για την ανατροπή της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Επίσης ζήτησαν να μάθουν γιατί απαγορεύτηκε να γίνει Γενική Συνέλευση, αν και τη ζητούσαν 208 από τους 325 μαθητές. Ο διευθυντής του λυκείου για μεν τις καταγγελίες σε βάρος των καθηγητών είπε ότι θα εξετάσει το θέμα, όσο αφορά δε την απαγόρευση της Συνέλευσης υποστήριξε ότι δεν την επέτρεψε, διότι βάσει του νόμου δεν επληρούτο ο όρος των 2/3 που τίθεται για να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

«Δάσκαλος ή χωροφύλακας;». Αυτό το ερώτημα με την επισήμανση «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί για δασκάλους και καθηγητές, στέλνει εισαγγελείς και αστυφύλακες στα σχολεία», που έβαζε προκήρυξη των σωματείων του Πειραιά, φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους γονείς της Ιωνιδείου και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου, ο οποίος - ενεργώντας όπως έχει συνηθίσει, δηλαδή σαν κοινός χαφιές - ζήτησε από το διευθυντή του λυκείου να καλέσει την Αστυνομία, με το πρόσχημα της παρεμπόδισης της λειτουργίας του σχολείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, που έσπευσε επί τόπου, έβαλε τα γέλια διαπιστώνοντας την κατάσταση και έφυγε.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει και καταγγέλλει τις τραμπουκικές επιθέσεις σε βάρος των μαθητών της Ιωνιδείου και του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, στις οποίες προέβησαν 5-6 συγκεκριμένοι πολύ γνωστοί «αγανακτισμένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία» καθηγητές και γονείς. ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ Πειραιά, την παραδειγματική τιμωρία αυτών των «κυρίων», που έδρασαν ως κοινοί τραμπούκοι ξεφτιλίζοντας την ιδιότητα του παιδαγωγού. Τονίζει, παράλληλα, ότι ο σίγουρος δρόμος για να ματαιωθούν τα φασιστικά μέτρα και επιθέσεις είναι ο ενωμένος, κοινός, πανεκπαιδευτικός αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ