Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αυτεπαγγέλτως

ΗΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης είναι σαφής και λιτή. Πρέπει αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελείς να παρέμβουν στα σχολεία, που έχουν κατάληψη, και να συλλάβουν τους καταληψίες μαθητές, φακελώνοντάς τους. Προβλέπεται δε και ποινή φυλάκισης μέχρις έξι μηνών.

Χύνονται άφθονα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες, τα κλειστά σχολεία. Οι ένοχοι προσπαθούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο κι έχουν πολλά μέσα στη διάθεσή τους.

Ποιος έχει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης; Για την έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής; Για τις διπλές και τριπλές βάρδιες των σχολείων; Για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες, που χάνονται λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού;

Ποιος έχει την ευθύνη για τα άθλια και αντιπαιδαγωγικά βιβλία, όπου υπάρχουν, ή για τα υποκατάστατα αυτών, τις φωτοτυπίες και τα cd rom; Ποιος έχει την ευθύνη για τα τμήματα των 35 μαθητών, τη γιγάντωση της παραπαιδείας και την οικονομική αφαίμαξη εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών;

Ποιος έχει την ευθύνη για τη βίαιη έξωση δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα Λύκεια, για το μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, τη στέρηση της προσωπικής τους ζωής;

Ποιος έχει την ευθύνη της αντιπαιδαγωγικής θεωρίας περί «καλών» και «κακών» μαθητών; (Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των «κακών» μαθητών προέρχεται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα).

Ποιος έχει την ευθύνη της ισοπέδωσης των μαθητών, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη η ιδιαιτερότητα του κάθε μαθητή και στερεί ουσιαστικά από τους καθηγητές τον παιδαγωγικό τους ρόλο;

Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παράδοση της νεολαίας, χωρίς εφόδια και μόρφωση, καταρτισμένης, φθηνό απασχολήσιμο εργατικό δυναμικό.

Ποιοι είναι αυτοί που, τελοσπάντων, βάζουν ουσιαστικά λουκέτο στη μόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων;

Υποκινητής και ένοχη είναι η κυβερνητική πολιτική, η ίδια η κυβέρνηση. Πράγματι, πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο «εισαγγελέας» και να «συλλάβει» τους πραγματικούς ενόχους. Για να ανοίξουν διάπλατα τα σχολεία, να υποδεχτούν τους αγωνιστές μαθητές και οι δάσκαλοί τους να αναλάβουν ουσιαστικά τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

ΗΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει ήδη καταδικαστεί από όλους εκείνους που αγωνίζονται για δημόσια ενιαία δωδεκάχρονη δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση. Εχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Δημήτρης ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ
Γενικός γραμματέα ΔΣ ΕΛΜΕ Ν. Ημαθίας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει πολύπλευρα το θέμα της Ειδικής Αγωγής με στόχο την ενεργοποίηση όλων των οργάνων των γονιών (2023-12-06 00:00:00.0)
Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις (2012-10-17 00:00:00.0)
Μαθητική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης (2010-11-26 00:00:00.0)
«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές (2010-11-25 00:00:00.0)
Για τα «πακέτα» φιλαναγνωσίας στα σχολεία (2010-11-14 00:00:00.0)
«Φάλτσα» η «υπηρεσία» (2005-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ