Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Θα βρουν μπροστά τους τους ναυτεργάτες

Οι εργάτες της θάλασσας οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στη μεθόδευση να περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο με το μανδύα της συναίνεσης

Την επιμονή του να προωθήσει το νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», με το οποίο σπεύδει να ικανοποιήσει μια σειρά από βασικές αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ και άλλων φορέων των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που ναυτεργάτες και συνταξιούχοι του ΝΑΤ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΥΕΝ για να διαδηλώσουν την απαίτησή τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - πρόκληση, η πλειοψηφία της ΠΝΟ, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την κυβέρνηση στους ελιγμούς της και να της προσφέρει ένα άλλοθι «διαλόγου» για την προώθηση του νομοσχεδίου, βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό για να... συζητήσουν. Το «οικογενειακό» κλίμα διατάραξε με ηχηρό τρόπο η παρουσία εκπροσώπων των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων που απαίτησαν την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης, ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική - όταν στριμώχνεται - απάντησε εντελώς άσχετα με το αντικείμενο της συνάντησης και τελικά απαγόρευσε ουσιαστικά να ακουστεί η θέση των εκπροσώπων των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση του υπουργού και αποχώρησαν ακολουθούμενοι από τους ναυτεργάτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του ΥΕΝ και φώναζαν συνθήματα κατά της αντιναυτεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η μόνη που παρέμεινε ήταν η γνωστή πλειοψηφία της ΠΝΟ για να συνεχίσει τον «διάλογο» αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες απέναντι στους ναυτεργάτες για το συνεχές και αδιάλειπτο ξεπούλημα των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα η σύσκεψη

Απέναντι σ' αυτή τη σχεδιασμένη και σαρωτική επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εφοπλιστές, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ έχουν σημάνει γενικό αγωνιστικό συναγερμό. Στα πλαίσια αυτά πήραν από κοινού απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς από τις περιοδείες και τις εξορμήσεις που γίνονται καθημερινά στα βαπόρια οι ναυτεργάτες εκδηλώνουν τη θέλησή τους να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη 1 Φλεβάρη, καλούν τους ναυτεργάτες, τους σπουδαστές των ΑΕΝ και τους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ σε πλατιά σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στις 11 το πρωί, για την οργάνωση της πάλης στην κατεύθυνση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με βασικό αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ