Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«AVIN OIL»
Αφερέγγυα στις υποχρεώσεις της στο δημόσιο!

Το ποσό των 5,93 εκατ. δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο η εταιρία πετρελαιοειδών προϊόντων «AVIN OIL», συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, για ανεκτέλεστη σύμβαση προμήθειας πετρελαίου DIESEL στο δημόσιο. Την εισήγηση αυτή έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός είχε υπογραφεί το 1979, όπου η «AVIN OIL» υποχρεώνονταν να προμηθεύσει το δημόσιο με 90.000 τόνους πετρελαίου. Η εταιρία παρέδωσε μόνο τους 40.000 τόνους, όπως προβλέπονταν από τη συμφωνία, ενώ τους υπόλοιπους 50.000 τόνους αρχικά καθυστέρησε να τους παραδώσει και στη συνέχεια επικαλέστηκε διάφορα κωλύματα. Μεταξύ των κωλυμάτων ήταν η επιβάρυνση των εξόδων μεταφοράς από το δημόσιο, αν και η σύμβαση προέβλεπε ότι η παράδοση θα γινόταν με δαπάνες της εταιρίας (παράδοση cif). Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η εταιρία της οικογένειας Βαρδινογιάννη να μην παραδώσει ποτέ τους 50.000 τόνους στο δημόσιο, αν και πέρασαν πάνω από 25 χρόνια, ενώ το δημόσιο προμηθεύτηκε το πετρέλαιο από άλλη εταιρία, με μεγαλύτερη τιμή, λόγω αύξησης του πετρελαίου.

Ο Δ. Λινός στη χτεσινή Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η εταιρία. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ