Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στρατηγική συμμαχία κυβέρνησης - «Microsoft»

Σε «στρατηγική συμμαχία» με τον κολοσσό της πληροφορικής, την εταιρία «Microsoft» προχώρησε η κυβέρνηση, με σχετική συμφωνία που υπογράφηκε στη Λισαβόνα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και τον μεγαλοεπιχειρηματία Μπιλ Γκέιτς. Με τη συμφωνία αυτή, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας προσδένονται στο άρμα του συγκεκριμένου μονοπωλίου.

Η «στρατηγική συμφωνία», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της «Microsoft», περιλαμβάνει την ίδρυση στην Ελλάδα ενός «Κέντρου Καινοτομίας» που «θα υποστηρίζει τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εταιριών λογισμικού με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που θα είναι ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά». Πρόκειται για μια ακόμη σύμφυση ανάμεσα στο κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι φανερό πως η «Microsoft» θα αξιοποιεί δωρεάν το ντόπιο επιστημονικό δυναμικό στην κατεύθυνση των δικών της στρατηγικών και επιχειρηματικών επιλογών. Είναι φανερό επίσης ότι το υπό ίδρυση «Κέντρο Καινοτομίας» θα επιδοτηθεί με ζεστό και δωρεάν χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η συμφωνία υπογράφτηκε στο πλαίσιο του «Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών» που έγινε στη Λισαβόνα κάτω από την αιγίδα της «Microsoft». Παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας καθώς και η δήμαρχος Αθήνας Ντ. Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ